Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasnost sa Srđa

'Cijelu je kuću zatresao udarac gori od granate'

Srđ Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/7
15.06.2016.
u 20:45

To je već drugi put da im je stijena pala na kuću. Prvi put je bilo 2012. kad im se gromada teška oko tonu srušila na krov

Kamena gromada teška 2-3 tone odlomila se u utorak, 10-ak minuta poslije ponoći, sa Srđa, pala na magistralu i otkotrljala se do obiteljske kuće Ive Krečka u dubrovačkoj Ulici Matije Gupca. Udarila je svom silinom u prozor sobe gdje se zaglavila, odvalivši komad zida. Pukom srećom nitko nije stradao. U kući su bili vlasnik i njegova supruga, dok su trojica odraslih sinova, koji također žive s njima, bili vani.

– Braća i ja nismo bili u kući, a velika je sreća što roditelji nisu stradali. Otac mi je pet godina bio u ratu i kaže da nikad ovakvo što nije doživio. To je bilo stravično! On i majka baš su krenuli u sobu kada je cijelu kuću zatresao udarac gori od bilo kakve granate! – ispričao nam je Krešimir KrečakOvo nije prvi put da im je stijena pala na kuću. To se već dogodilo 2012. godine. Gromada teška oko tonu sručila se na krov i uništila ga. Štetu su platili sami, kao i sudske troškove spora koji su izgubili jer je sud ocijenio da je riječ o nesretnom slučaju.

A stanovnici ovog dijela grada tvrde da je riječ o nestručno obavljenom poslu kada se gradila trafostanica 2011. i 2012., nakon čega su se stijene odvojile te odrona, većeg ili manjeg, ima nakon svake jače kiše. – Danas sam bio gore, popelo se nas nekoliko. Još je sigurno 5-6 kritičnih komada koji bi se mogli odlomiti. Nismo samo mi na udaru. Strepi cijela ulica, ovaj potez prema magistrali – kaže Krešimir Krečak.

Na licu mjesta bio je i Željko Raguž, dogradonačelnik Dubrovnika, zadužen za komunalne poslove. Obišao je obitelj Krečak i obećao im pomoć Grada. – Hvala Bogu da nitko nije stradao, ni na magistrali ni u kući. Poslali smo dizalicu da pomakne kamen, a obitelji smo rekli da nam pošalju troškovnik pa ćemo vidjeti u kojoj mjeri im možemo nadoknaditi štetu – rekao je Raguž, koji ističe da je problem što je magistrala u nadležnosti Hrvatskih cesta, a brdo je također državno.

– Problem treba hitno riješiti jer pitanje je trenutka kada će opet pasti neka stijena. Nemamo što čekati, hitno ćemo nešto poduzeti – obećava Raguž. Kaže kako ne očekuje da bi se stanje moglo pogoršati nakon što krenu radovi na projektu golfa na Srđu, ali najavljuje da će postaviti zaštitne ograde.     

Komentara 1

HH
helgin@hogar
22:16 15.06.2016.

kad grad posalje racun za komunalnu naknadu, ne pita u kojoj mjeri ju domacinstvo moze platiti, a kad stjena padne na to isto domacinstvo onda ce vidjet u kojoj mjeri ce pomoci!!! fuj i puj hrvatska opcinska posla! cast rijetkim izuzetcima od opcina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije