Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Cijela vukovarska podružnica napustila Milana Bandića i prešla konzervativcima

– Želja i cilj nam je da radom promijenimo dosadašnju sliku Vukovara i istoka Hrvatske jer nas se još uvijek gleda kao razrušeni i nerazvijeni dio zemlje gdje se još uvijek vodi rat. Samo ujedinjena Slavonija, kao i Hrvatska, može ostvariti zadane ciljeve – rekla je Semenić Rutko.
19. siječnja 2020. u 10:27 15 komentara 5360 prikaza
Otvaranje 9. Vukovarskog filmskog festivala
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Uz sve veće probleme u Zagrebu i sa svojim saborskim zastupnicima, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić suočava se i s velikim problemima na terenu kada je riječ o stranci Bandić Milan 365 – stranka rada i solidarnosti čiji je predsjednik. Dokazuje to i podatak da je cjelokupna podružnica stranke BM 365 iz Vukovara od jučer prešla u Hrvatsku konzervativnu stranku (HKS).

Smotra zagrebačke Zimske službe SMOTRA ZIMSKE SLUŽBE 'Da se zatvore sve ceste u državi, Zagreb može funkcionirati sedam dana besprijekorno'

Novim članovima HKS-a postalo je 40-ak članova podružnice među kojima je i predsjednica vukovarske podružnice Mirjana Semenić Rutko koja je bila dosad i jedina gradska vijećnica iz redova stranke BM365.

Govoreći o razlozima prelaska u HKS, Semenić Rutko rekla je da se nisu uspjeli ostvariti u prošloj stranci i da Slavonija nije bila u fokusu interesa stranke BM365. Istaknula je i da Milan Bandić zasad nije negativno reagirao na informaciju da je ostao bez cijele vukovarske podružnice.

– Želja i cilj nam je da radom promijenimo dosadašnju sliku Vukovara i istoka Hrvatske jer nas se još uvijek gleda kao razrušeni i nerazvijeni dio zemlje gdje se još uvijek vodi rat. Samo ujedinjena Slavonija, kao i Hrvatska, može ostvariti zadane ciljeve – rekla je Semenić Rutko.

otpad Novi Bandićev plan Građani bijesni: Čistit će tjedno ono što nisu mogli ni za mjesec dana!?

Predsjednik HKS-a Marijan Pavliček kazao je da će to biti još jedan dodatni zamah HKS-u i platformi Hrvatskih suverenista.

– Na idućim će izborima platforma Hrvatskih suverenista biti iznenađenje i treća opcija. Jezgru čine HKS, Hrast, više istaknutih pojedinaca i inicijativa, a u kontaktu smo i s Miroslavom Škorom – rekao je Pavliček.

Video: Milan Bandić sa suradnicima obišao lokaciju nekadašnjeg DIOKI-a

Ilustracija
Mjesečna plaća
Bolovanje za koronavirus: Koliku naknadu možete dobiti za mjesec u karanteni ili izolaciji
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
 • DOBARDAN:

  E ti su pravi. Iz jedne u načelu socijalno liberalne stranke u konzervativnu.

 • Bruno_Bear1:

  Cijela podružnica, a moguže ih je nabrojati na dlan jedne ruke.

 • Avatar Pepica.Pušić
  Pepica.Pušić:

  Vukovarska podružnica Milana Bandića? I još bježe s Titanika! Što reći osim ha, ha, ha...