Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA LJUTNJE

Cijela vukovarska podružnica napustila Milana Bandića i prešla konzervativcima

Otvaranje 9. Vukovarskog filmskog festivala
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/3
19.01.2020.
u 10:27

– Želja i cilj nam je da radom promijenimo dosadašnju sliku Vukovara i istoka Hrvatske jer nas se još uvijek gleda kao razrušeni i nerazvijeni dio zemlje gdje se još uvijek vodi rat. Samo ujedinjena Slavonija, kao i Hrvatska, može ostvariti zadane ciljeve – rekla je Semenić Rutko.

Uz sve veće probleme u Zagrebu i sa svojim saborskim zastupnicima, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić suočava se i s velikim problemima na terenu kada je riječ o stranci Bandić Milan 365 – stranka rada i solidarnosti čiji je predsjednik. Dokazuje to i podatak da je cjelokupna podružnica stranke BM 365 iz Vukovara od jučer prešla u Hrvatsku konzervativnu stranku (HKS).

Novim članovima HKS-a postalo je 40-ak članova podružnice među kojima je i predsjednica vukovarske podružnice Mirjana Semenić Rutko koja je bila dosad i jedina gradska vijećnica iz redova stranke BM365.

Govoreći o razlozima prelaska u HKS, Semenić Rutko rekla je da se nisu uspjeli ostvariti u prošloj stranci i da Slavonija nije bila u fokusu interesa stranke BM365. Istaknula je i da Milan Bandić zasad nije negativno reagirao na informaciju da je ostao bez cijele vukovarske podružnice.

– Želja i cilj nam je da radom promijenimo dosadašnju sliku Vukovara i istoka Hrvatske jer nas se još uvijek gleda kao razrušeni i nerazvijeni dio zemlje gdje se još uvijek vodi rat. Samo ujedinjena Slavonija, kao i Hrvatska, može ostvariti zadane ciljeve – rekla je Semenić Rutko.

Predsjednik HKS-a Marijan Pavliček kazao je da će to biti još jedan dodatni zamah HKS-u i platformi Hrvatskih suverenista.

– Na idućim će izborima platforma Hrvatskih suverenista biti iznenađenje i treća opcija. Jezgru čine HKS, Hrast, više istaknutih pojedinaca i inicijativa, a u kontaktu smo i s Miroslavom Škorom – rekao je Pavliček.

Video: Milan Bandić sa suradnicima obišao lokaciju nekadašnjeg DIOKI-a

Komentara 15

DU
Deleted user
10:38 19.01.2020.

E ti su pravi. Iz jedne u načelu socijalno liberalne stranke u konzervativnu.

BB
Bruno_Bear1
14:24 19.01.2020.

Cijela podružnica, a moguže ih je nabrojati na dlan jedne ruke.

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
11:27 19.01.2020.

Vukovarska podružnica Milana Bandića? I još bježe s Titanika! Što reći osim ha, ha, ha...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije