Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razlog su migracije
Povratak na članak

Cijela Europa uči engleski, samo na Balkanu je popularniji njemački jezik

Uz engleski jezik u ostatku svijeta najzastupljeniji su španjolski i francuski, no zanimljivo je da je posebna pažnja pridana i korejskom jeziku koji je u posljednje vrijeme sve popularniji.

Komentari 3

Avatar Zgubider..
Zgubider..
14:08 19.02.2023.

"...Cijela Europa uči engleski, samo na Balkanu je popularniji njemački jezik..."___Pa normalno kad je većini jedina perspektiva zbrisat u Njemačku ili Austriju...

VL
TO
tolitol
11:37 19.02.2023.

Svatko koga ova tema (daleko) ozbiljnije zanima može pogledati istraživanje Eurostata o učenju stranih jezika u europskim školama. Engleski je daleko najzastupljeniji, ali njemački (i francuski) uči po petina učenika u cijeloj EU. Hrvatska je jedna od zemalja s najvišim udjelom učenika koji imaju sate stranih jezika.

VL
GA
Gajger
11:07 24.01.2023.

Zanimljivo je na karti vidjeti da se u Švedskoj najviše uči švedski, zapitajte se zašto?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.