Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
romski obračun

'Cigani nisu čopor osvetnika koji funkcionira po sistemu oko za oko'

'19.06.2012., Karlovac - Na zupanijskom sudu u Karlovcu pocelo sudenje Juraju, Nenadu i Mili Hudorovicu zbog ubojstva Frane Velica. Sudenje je odgodjeno zbog nedolaska braniteljice najmladeg okrivljen
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
10.01.2013.
u 19:32

Letica, branitelj N. Hudorovića, prozvao je je policiju ustvrdivši da su tijekom ispitivanja maloljetnika maltretirali i udarali mu glavom u stol, a upozorenje suca Ujevića zaradio je nakon što je govorio o predrasudama.

Čak dvaput je sudac Ante Ujević prekidao završne riječi Dalije Orešković i Frane Letice, branitelja optužene braće Jurja i Nenada Hudorovića na Županijskom sudu u Karlovcu u procesu koji se vodi oko krvavog romskog obračuna iz listopada 2010. godine. Odvjetnici su većinu svog izlaganja utrošili kako bi dokazali nezakonitim iskaz koji je 14-godišnji Jurjev sin dao pred policijom teretivši sebe, oca i strica neposredno nakon ubojstva Mate Velića. D. Orešković posebno je smetalo što je Vrhovni sud, iako je ukinuo prvostupanjsku osuđujuću presudu, taj iskaz ocijenio valjanim.

– Vrhovni sud nije u pravu, a to što je pogriješio je žalosno i sramotno – rekla je D. Orešković. Poslije je oštro kritizirala rad DORH-a i suda u ovom slučaju, a odvjetnicu Irenu Blauhorn prozvala je da je policiji pomogla da iznudi iskaz od 14-godišnjaka.

I Letica, branitelj drugookrivljenog Nenada Hudorovića, prozvao je je policiju ustvrdivši da su tijekom ispitivanja maloljetnika maltretirali i udarali mu glavom u stol, a upozorenje suca Ujevića zaradio je nakon što je govorio o predrasudama.

– Svi mi, pa tako i ja, puni smo predrasuda. Mislimo da sve žene loše voze, da su svi Bračani škrti i da svi Hercegovci nose bijele čarape. Mislimo tako i da su Cigani čopor osvetnika koji funkcionira po sistemu oko za oko, zub za zub – rekao je Letica.

Objava presude je sutra.

>> Dao sam pištolj sinu i on je počeo pucati. Ispalio je bar deset hitaca

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar lihvar007
lihvar007
20:54 10.01.2013.

Prije bi rekao da nisu zub za zub jer su im svi zlatni, a oko za oko pasta za zube prolazi :)

NO
Novinar
20:51 10.01.2013.

Ovaj odvjetnik dobiva veliki novac za obranu ove romske obitelji. A što se tiće predrasuda pa eto neka se javi netko tko živi blizu ili u susjedstvu romske obitelji. Sve ostalo je samo skupljanje političkih bodova.

LT
ljuta.trava
19:37 10.01.2013.

Nije "oko za oko", sa tim se slažem, biće valjda "zub za zub"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije