Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HHO OŠTRO OSUĐUJE REAKCIJU POLICIJE U SLUČAJU 'FACEBOOK'

Čičak: Trebaju nam koncentracijski logori ako ćemo sankcionirati sve s nacističkim simbolima

03.12.2008.
u 14:17

Kada bi policija u svakom slučaju isticanja nacističkih simbola ili znakova postupala onako kako je postupila u "slučaju Facebook" onda bismo u Hrvatskoj trebali otvarati koncentracijske logore, kako bismo sve koji to čine mogli privesti, izjavio je Ivan Zvonimir Čičak, zamjenik predsjednika HHO-a, osvrćući se na aktualna događanja, odnosno privođenja Nikše Klečaka i Marka Jurčića.

Također, čelni ljudi HHO-a ocjenjuju da je politika ovako reagirala isključivo zato što se radilo o liku premijera Sanadera, a s druge strane hrvatski plavci ne postupaju tako kada na tisuće navijača skandira "Za dom spremni" ili "Ubij, ubij Srbina". Također su se zapitali zašto policija nije reagirala na poplavu internetskih stranica, blogova i grupa na Facebooku koje od ranije šire poruke mržnje i netolerancije.

Ivo Banac, predsjednik HHO-a smatra da su uhićenja koja se provode u Zagrebu i Zadru ustvari zastrašivanje organizatora prosvjeda, koji bi se u petak trebali održati pod sloganom "Stegnite vi remen, bando lopovska". Banac i Čičak također poručuju Sanaderu da svoje ograđivanje od "slučaja Facebook" ne iznosi tek nakon nekoliko dana šturim prioćenjem za javnost nego da jasno i glasno o njemu progovori pred kamerama televizijskih kuća i novinarima.

Također su mu poručili da je ono što je policija napravila u ovom slučaju izraz dobre volje prema premijeru i to svakako mora biti zaustavljeno, a postupanje hrvatskih čuvara zakona treba biti sukladno propisima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije