Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HHO O REFERENDUMU

Čičak: Konzervativni svjetonazor idejno se stigmatizira

ivan zvonimir čičak
Foto: Robert Anić/PIXSELL
26.11.2013.
u 14:54

Takva klima predstavlja "ugrozu temeljnih ljudskih prava na javno iznošenje svjetonazorskih i političkih stavova", tvrdi Čičak

"Konzervativni svjetonazor i konzervativne političke opcije u Hrvatskoj idejno se stigmatiziraju i kriminaliziraju do mjere da se počinje javljati strah od otvorenog i slobodnog iznošenja vlastitih stavova", poručio je predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak u priopćenju o referendumu o braku, dodajući kako takva klima predstavlja "ugrozu temeljnih ljudskih prava na javno iznošenje svjetonazorskih i političkih stavova".

"Nosioci su ove ideološke harange, začete u prepoznatljivim političkim i interesnim grupama, kojima služe pojedini novinari, odnosno vlasnici medija, poznati inače po lakoći kojom su svojedobno u vrijeme komunističkog režima olako baratali opasnim diskvalifikacijama, prozivajući svako slobodoljubivo razmišljanje – od demokratske ljevice do liberalnih i konzervativnih ideja – protivnim jugoslavenskoj komunističkoj doktrini i diktaturi", ustvrdio je Čičak.

Naveo je niz istupa koji po njemu predstavljaju primjere pogroma, a kao "vrhunac sramote za Republiku Hrvatsku" naveo je onaj zaposlenika EU parlamenta Nikše Spremića, koji je Željku Markić usporedio s Adolfom Eichmannom.

Komentara 14

VE
verakruz
15:45 26.11.2013.

Bravo Čičak, dobro si se sjetio i ti oglasiti! Naravno da se vrši pogrom svih nas koji tako razmišljamo. I sam sam svjedok ovdje na večernjem da me se banira i kad Vesnu Pusić tituliram - drugaricom. Iako nije mojaa drugarica, tako se ponaša kao da me poznaje cijeli život i suflira mi da obavezno glasujem protiv. Ali ja ću usprkos baš drugarici Vesni, glasovati "ZA"...

KO
korisnicc
15:41 26.11.2013.

Prema vladajućima tolerancija znači misliti kao oni ;)

Avatar Finanz
Finanz
16:04 26.11.2013.

Partija zna najbolje što je za narod dobro. Vježbali su tu disciplinu desetljećima. Šteta je samo što većina svaki put povjeruje njihovim lažima i praznim obećanjima. 4 godine s njima na vlasti vraća nas 60 godina unazad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije