Naslovnica Vijesti Hrvatska

Chromosovu tornju HEP isključio struju, nije radilo - 600 ljudi!

Problem je brojilo koje vlasnici 42 tvrtke dijele, a u HEP-u, kako tvrde, ne postoji dobra volja da se problem riješi
26. rujna 2012. u 20:07 16 komentara 93 prikaza
chromos toranj
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Više od 600 zaposlenika Chromosova tornja, zagrebačkog nebodera u kojemu posluju čak 42 tvrtke, u srijedu je bilo prisiljeno ne raditi ništa. Naime, nakon što je manji dio vlasnika prostora unutar zgrade, a kako tvrde sugovornici, njih samo četiri, odbio platiti dug od 550 tisuća kuna za struju, Hrvatska elektroprivreda (HEP) isključila im je struju. Problem je pak zajedničko brojilo koje već godinama pokušaju razdvojiti na pojedinačne vlasnike.

– Događa se paradoks. Tvrtka Chromos-poslovne usluge vlasnik je brojila. Ona je jedan od najvećih krivaca. Tražili smo i kao firma, ali i kao većina suvlasnika prostora da se izdvojimo i sami plaćamo struju, no taj zahtjev HEP je odbio. Dobili smo rješenje da moramo jednoglasno odlučiti o tome – kazao je Dean Vranić iz tvrtke Imago koja je jedan od vlasnika prostora.

Situacija ne bi bila toliko ironična da prije godinu dana svi platiše nisu podmirili ukupno dugovanje, no sada su zbog novog neplaćanja pojedinaca, ponovo ostali bez struje, ali i bez novca.

– Ne mogu ni zamisliti koliko će nas to koštati. Pa za cijelu zgradu, odnosno vlasnike tvrtki sigurno je napravljena šteta i od nekoliko stotina tisuća kuna. To treba izračunati – kazao je Tomislav Ramljak, predsjednik savjeta vlasnika.

Krivac je i HEP, slažu se vlasnici.

– Imovinsko-pravno pitanje je kompleksno, HEP radi sve po zakonu, no nema razumijevanja za naš problem. Traži da se svi složimo, a to je očito nemoguće – kazao je Ramljak.

>>HEP traži poskupljenje grijanja od 36,7 posto za 123. 000 kućanstava

Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas

  • Felicijen:

    Kafići u neboderu su uveli vjerojatno i treću smjenu za ove patnike koji su tugu za poslom obilato napajali u kafićima u prizemlju...

  • sotokuco:

    Ili smo otišli iz socijalizma? Kad mislimo da jesmo, ovdje na forumu postoji jedan, koji nas odmah vraća tamo.

  • spartak:

    marko53 ti se vjerojatno zezaš. Pa da, tako neki neuki ljudi shvaćaju socijalizam, jer nemaju pojma što je to