Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrlo ozbiljan

Chomsky: Napad SAD-a na Siriju bez odobrenja UN-a ratni je zločin

Noam Chomsky
Screenshot: Vimeo
03.09.2013.
u 19:47

Američka administracija pala je na standardnom izgovoru za ratne zločine – kada sve ostalo ne uspije, kaže poznati američki antiratni aktivist i publicist

Američki napad na Siriju bez potpore Ujedinjenih naroda bio bi ratni zločin, bez obzira na odobrenje Kongresa, kaže Noam Chomsky, antiratni aktivist i publicist, komentirajući odluku Baracka Obame o traženju odobrenja Kongresa.

– Dok je međunarodna potpora za Obaminu odluku da napadne Siriju propala, uz vjerodostojnost državnih tvrdnji, administracija je pala na standardnom izgovoru za ratne zločine – kada sve ostalo ne uspije – pala je i vjerodostojnost prijetnji samoprozvanog policajca svijeta – kaže Chomsky za HuffPost.

Chomsky je nedavno putovao u regiju da bi doznao više o sirijskoj krizi, a nakon njegovih komentara neki su povjerovali da je otvoren za vojnu intervenciju ako pregovori ne uspiju donijeti mir.

– Vjerujem da treba prvo odabrati pregovarački put, a ako to propadne, onda krenuti na drugu opciju – poduprijeti pobunjenike, što postaje sve prihvatljivije – kazao je Chomsky.

No, njegovi komentari HuffPostu upućuju na to da se on i dalje protivi bilo kakvoj vojnoj akciji koja bi bila bez odobrenja UN-a.

– Ta agresija bez odobrenja UN-a bit će ratni zločin, vrlo ozbiljan, to je sasvim jasno, unatoč izmučenim naporima da se uključe drugi zločini kao presedani – dodao je.

>>Obama: Treba poduzeti akciju. Ovo nije Irak, ovo nije Afganistan

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije