Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Cezar pred vratima: Milanović i SDP od prve sekunde krše upozorenje Ustavnog suda

21.03.2024. u 10:00

U Hrvata je glavna krilatica "Neprijatelj mojeg neprijatelja moj je prijatelj". U tome se nadmeću desni i lijevi. No, nitko do sada nije se usudio otići ovako daleko

Komentara 15

EJ
ejStef
10:20 21.03.2024.

Kakav Cezar? Cezar je u kontekstu perioda bio vrlo uspješan političar koji je prošitio Rimsko carstvo... Milanović je dokazano neuspješan premijer koji je unazadio Hrvatsku najmanje 10 godina, a međunarodna situacija je bila poprilično povoljna.

BL
bltvar
11:21 21.03.2024.

Uzurpator i SDP plasiraju krajnje diletantsku fiškalsku interpretaciju Ustava po pitanju prava Predsjednika RH da sudjeluje u izbornim procesima. Po istoj "ono što izrekom u Ustavu nije zabranjeno dopušteno je". Međutim, u važečem Ustavu je ZAPISANO da predsjednik ne smijee sudjelovati u izbornim procesima. To je zapisao upravo SDP pa i uzurpator kao Račanovo političko dijete koji je u partiju ušao 1999. Naime kao akt "detuđmanizacije" i prelazak na parlamentarni sustav, 9. siječnja 2000. iz Ustava je uklonjena odredba po kojoj predsjednik može biti stranačka osoba (čl. 96). Sam akt uklanjanja ostao je ZAPISAN u aktualnom Ustavu njegovim stupanjem na snagu 2000. godine. Znači uzurpator demokracije i Peđica se ne pozivaju na važeči Ustav već na onaj polupredsjednički "Tuđmanov". Druga nebuloza je pozivanje na Zakon o izboru za Europski parlament. Ustav je iznad zakona, uz dodatak da rečeni zakon sadržajem nije neustavan.

VE
velegrad
13:58 21.03.2024.

Drugovi znaju ustav tumačiti prigodno kako njima paše, po šumama i gorama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije