Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Porezno rasterećenje
Povratak na članak

Četvrti krug porezne reforme: Evo koje su promjene stupile na snagu s početkom ove godine

Obveznici poreza na dohodak već bi u siječnju s isplatama plaća za prosinac trebali dobiti 50-ak kuna veću plaću s obzirom da je s početkom 2020. godine osnovni osobni odbitak povećan za 200 kuna, s 3.800 na 4.000 kuna

Komentari 16

Avatar comparator
comparator
10:33 01.01.2020.

Hrvati još uvijek plaćaju porez na porez i baš nitko nije izračunao koliko je to ukupno ali uporno nam se prodaje bajka kako je država darežljiva kao da daje svoje. Prije svega politika se još uvijek ponaša faraonski umjesto obrnutii kao servis privrede i poretka . Naravno uz ovakvu komunističku prošlost i zatucane partijske sljedbenike teško se je oteti iz okova mentalnog komunizma. Ovakvo bahato ponašanje ogromnog nezajažljivog pretjeranog broja uprave i takozvane samouprave je uzrok tako visokom poreznom opterećenju pojedinaca i naposljetku privrede koja je zbog toga okovana utezima već u samom startu .

VL
BL
Blomberg
12:47 01.01.2020.

Place vece za 50 Kn , pa to je sramota da su barem vece za 100 Kn sve to je paradoks, PDV kod nas nebi smio biti veci od 20 % i sve bi islo normalno a sve drugo je pljacka.

VL
Avatar Denis Plamenac
Denis Plamenac
10:23 01.01.2020.

Iako je kod nas porez na dobit među nižima u EU (12 i 18%) u Mađarskoj je ipak 9%, a u Bugarskoj 10%. Time oni privlače velike inozemne tvrtke. Da nam je ukinuti bar ovu stopu od 18%...

VL
Avatar fidelio
fidelio
10:10 01.01.2020.

Kampanja se nastavlja...

VL
MA
marijaqwer
10:42 01.01.2020.

Obećanje o smanjenju PDV a na 23 ,% pojeli su uhljebi i time sva četiri kruga poreznog rasterećenja ostaju na razini " prelijevanja iz šupljeg u prazno ". Uvođenje međustope od 13 % nije smanjilo cijenu hrane ( naprotiv cijene su drastično porasle ) niti će se smanjiti cijene u ugostiteljstvu. Samo šuplja obećanja. To je HDZ/SDP politika - vjerodostojno.

VL
Avatar Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
14:18 01.01.2020.

Hm! Ti darovi vlade i nisu neki, ali s obzirom na vojsketinu uhljeba u drzavnim ustanovama, institucijama,,,,, i na sve ostale koji u RH malo ili nimalo ne rade, a treba ih puno placati, bi se mozda ipak moglo reci;ci; bolje ista nego nista, pod uvjetom da i takvi kakvi su (sadasnji darovi vlade) vec po starom hrvatskom obicaju nece doci na naplatu onima koji ih primajuju (narodu) u vidu novih poskupljenja, poreza i nameta nakon kraja parlamentarnih izbora ove godine, i to od bilo koje vlade. HDZ-ovske ili SDP-ovske, uz izgovore koje oni uvijek lako nadju. Ali, sto je tu je. Nova 2020ta nam je stigla. Bez obzira na vasu ideologiju ili svjetonazor, politicku pripadnost, bez obzira slagali se sa mnom vise ili manje, ili nikako, SVIMA vam zelim da vam ova godina bude bolja nego prosla, da vam to bude godina koja ce vam promjeniti zivot na bolje ili jos bolje,,,,,,,,,,,,,,,,, ukratko; zelim vam da daaaaaaaaaaaaleko cesce budete sretni i da se smijete nego da budete tuzni, nesretni, nervozni ili da ne dali sudbina i Bog, placete. Da vam doktori i bolnice ne trebaju to se podrazumjeva. Zivjeli i sretno!!!!!!!!!

VL
DU
Deleted user
11:30 01.01.2020.

Jedino što bi imalo smisla je ukidanje prireza koji nema nikakvog smisla i ukidanje zdrastvenog doprinosa u postotku i stavljanje fiksnog iznosa za sve zaposlene jednakog. Solidarno plaćanje zdrastvenog doprinosa više nema nikakvog smisla jer je usluga očajna i treba staviti 1000 kn fiksni zdrastveni doprinos svima. Jedino dijeci i školarcima besplano, a penzionerima 50% popusta. Također ukidanje svih besmislenih plaćanja koja idu na bruto plaću.

VL
RP
rpzagreb
15:56 01.01.2020.

Promjena 9 zakona je donjela 50 kuna. Onaj tko i malo uključi mozak, sve mu je više nego jasno.......

VL
NB
nikola.boromisa11
05:58 02.01.2020.

Ne kužim se previše u ovepo meni nakaradnetzv. olakšice. kako se meni čini mladi su opet dobili šamarčinu i poniženje.Od svih ovih "poreznih olakšica jedino će profitirati država i sve lokalne uprave od mjesne zajednice do MT i Pantovčaka. Drugi koji će profitirati je crkva a treći su poslodavci. Svi ostali su dobili 50 kuna više i neb+vjerovatno poniženje od kriminalaca iz osuđene stranke.

VL
Avatar ucjena
ucjena
05:31 02.01.2020.

Podesili fino, željni love, a koliko su poreza zatajili koje ostali narod mora namiriti? i to bi trebalo znati, ali VIP, NAVIP, MITOLOGIJA, VEZE, ITD, čni svoje, a neka, i moraju, jer se normalno ne može živjeti!

VL
RA
Rafael55
10:01 01.01.2020.

HDZ.i Plenki misle na svoj narod...nije ovo komunizam.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.