Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Budite oprezni!

Četvrta žrtva na sjeveru Hrvatske: Na šljunčari se utopio mladić

utapljanje
Goran Ferbezar/PIXSELL
05.08.2013.
u 12:12

Posljednja tragedija dogodila se jučer oko 16 sati, u Ivanovcu, na šljunčari u Ulici Preloge, gdje se utopio se 28-godišnjak iz Čakovca.

Ovih dana na području Varaždinske i Međimurske županije čak četiri žrtve utapljanja. Posljednja tragedija dogodila se jučer oko 16 sati, u Ivanovcu, na šljunčari u Ulici Preloge, gdje se utopio se 28-godišnjak iz Čakovca.

- Smrt su konstatirali djelatnici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Međimurske županije, a mrtvozornik je utvrdio je da je smrt nastupila uslijed utapljanja i izdao je dozvolu za ukop – izvijestili su iz međimurske policija.

Iz varaždinske, pak, policije pozivaju na oprez. - Prije svega apeliramo na građane da za kupanje koriste uređena kupališta koja su pod nadzorom. Nikako nije dobro koristiti za kupanje rijeke, jezera ili šljunčare koji nisu uređeni za kupanje i koji se ne nalaze pod nadzorom stručnih službi – poručuju iz policije i upozoravaju plivače da se prilikom kupanja drže barem osnovnih savjeta.

- Djeca nikako ne bi smjela ići na kupanje bez prisutnosti i uz nadzor roditelja, neplivači ili osobe koje slabije plivaju obavezno bi trebali koristiti pomagala za plivanje, nije poželjno plivati najmanje jedan sat nakon obroka, nije poželjno plivati ukoliko se konzumira alkohol, u vodu plivač nikako ne bi smio ulaziti vruć, ne skakati u vodu nepoznate dubine, izbjegavati plivanje u samoći, ukoliko u vodi primijetite nekoga u nevolji, odmah potražite pomoć i drugih osoba ukoliko su one u blizini – podsjećaju iz policije.

>>U šljunčari kod Varaždina utopio se 52-godišnji muškarac

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije