Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKA PREVARA

Četvorka muljala s računima kako bi dobili subvencije. Oštetili proračun za skoro pola milijuna eura

Šumarija Jastrebarsko u sječi bolesnih stabala
Boris Scitar/Vecernji list
02.06.2023.
u 13:34

U cilju prikrivanja nezakonitog raspolaganja dobivene potpore, počinitelji su, sumnjiči ih se, počinili više kaznenih djela, čime su oštetili više pravnih osoba za više tisuća eura, a sebi pribavili protupravnu imovinsku korist

Za čak 490.000 eura "tešku" subvencijsku prijevaru osumnjičene su četiri osobe iz Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Riječ je o muškarcima u dobi od 55, zatim 45 i 41 godine te ženi od 43 godine. Osim za subvencijsku prijevaru, prijavljeni su i za krivotvorenje dokumenata te zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju. 

- Tijekom 2015. i 2016. godine, 41-godišnjak je, kao odgovorna osoba jedne od uključenih tvrtki, ispostavio tri neistinita računa za neobavljene radove krčenja i obrade zemljišta 45-godišnjaku, koji je vlasnik poljoprivrednog obrta, u iznosu većem od 290.000 eura. Temeljem toga je 45-godišnjak podnio zahtjev za potporu te mu je agencija isplatila 70 posto fakturiranog iznosa, odnosno oko 200.000 eura nepripadajuće potpore - priopćila je PU osječko-baranjska, koja je provela kriminalističko istraživanje.

U cilju prikrivanja nezakonitog raspolaganja dobivene potpore, počinitelji su, sumnjiči ih se, počinili više kaznenih djela, čime su oštetili više pravnih osoba za više tisuća eura, a sebi pribavili protupravnu imovinsku korist. - Tijekom kontrole u veljači 2022. , u cilju prikrivanja nezakonito dobivene potpore, 43-godišnjakinja je, kao upraviteljica braniteljske zadruge, dostavila agenciji krivotvorenu narudžbenicu i račun tvrtke - navodi policija. Ukupna šteta se, zaključuju, procjenjuje na više od 490.000 eura.

VEZANI ČLANCI:

Komentara 3

FR
FranjoTT
13:53 02.06.2023.

Čestitke braniteljskoj udruzi na snalažljivosti! Treba samo u mraku mudro raditi i burgijati, kod nas se to isplati! Najgore prođu pošteni kao Balenovićka, Đerekica, pa ona učiteljica koja je dobila otkaz....to se zove pravedno društvo i demokracija kada si kuš radi tuđih interesa!

Avatar Cornelius
Cornelius
15:46 02.06.2023.

Znači nisu iz HDZa, inače bi to bilo u naslovu, boldano.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije