Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lažni branitelji

Četvorka krivotvorila braniteljske statuse za 42 osobe

prosvjed, branitelji (1)
Goran Stanzl/Pixsell
14.01.2013.
u 10:54

Krivotvorili su popis pripadnika dragovoljačkih oružanih skupina bivše Općine Titova Korenica

Kriminalističko istraživanje nad pet osoba s područja općine Plitvička jezera, koje je započelo prije objave Registra branitelja, otkrilo je krivotvorene isprave koje su pribavile lažne statuse branitelja za još 42 osobe, izvijestila je ličko-senjska policija.

U priopćenju stoji da su muškarci u dobi od 51, 50, 54, 61 te 36 godina kazneno djelo krivotvorenja isprava počinili tako da su prva četvorica izradila krivotvorenu ispravu, točnije, popis pripadnika dragovoljačkih oružanih skupina bivše Općine Titova Korenica.

Tu ispravu ovjerili su kod javnog bilježnika i jamčili da su podaci u dokumentu istiniti. Na osnovu tih isprava Ministarstvo obrane evidentiralo je podatke, a Ministarstvo branitelja priznalo braniteljske statuse.

Istraživanjem je utvrđeno da su za 42 osobe naveli neistinite podatke koji se odnose na vrijeme provedeno u obrani Republike Hrvatske.

Među njima je i 36-godišnjak koji je zahvaljujući tim pravima ostvario pravo stambenog zbrinjavanja, darovanja obiteljske kuće u Korenici, iako je već jednom bio stambeno zbrinut obnovom obiteljske kuće, kao član obitelji, stoji u priopćenju.

Protiv njih dostavljena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentara 44

Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
15:27 14.01.2013.

Evo zbog takvih prevaranata se hdz žestoko borio protiv objave registra, ima ih još puno i polako će se sve otkriti-sve su to članovi i simpaziteri hdz-a

BB
brle brkić
16:57 14.01.2013.

za ovo vrijedi još jednom ginut.

MR
MrNo
14:59 14.01.2013.

Nekidan je bilo u jutarnjem o lažnjacima u Vrbanji, u večernjem o Mirku Raškoviću, nešto se pokrenulo to je istina. Rezultati? Znamo da nas pljačkaju i što sad?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije