Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGIČNA NESREĆA

Mladi lovac i nogometaš utopili se kad su u čamac natovarili moped

Potraga za mladićima kod Županje
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/15
01.05.2015.
u 18:28

Navodno su netom prije tragedije iz nekog razloga u čamac stavili moped koji su turirali

Umjesto još jedne uobičajene proslave Praznika rada 1. svibanj u Bošnjacima, selu nedaleko od Županje, preraslo je u pravu tragediju. Dvije osobe su se utopile u Bošnjačkim Vjerovima, jezercetu uz vikend naselje koje je jedno od omiljenih izletišta mještana.

Prema neslužbenim informacijama stradali su M. P. i M. B., obojica iz Bošnjaka. Oni su sa još dvojicom prijatelja bili u čamcu iz kojega su ispali.

Glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović rekao je kako je do tragedije došlo oko 11.30 sati potvrđujući da su sve četiri osobe ispale iz čamca dok su se vozali po jezercetu.

- Radi se o osobama sa širega županjskog područja. Ronioci su oko 16.40 pronašli dvije smrtno stradale osobe dok su dvije osobe, koje su isplivale iz vode, zbrinute u vinkovačkoj bolnici. Dalja istraga utvrditi će sve okolnosti ove tragedije, rekao je Džigumović.

Mještani kažu kako se radi o mlađim muškim osobama između 20 i 30 godina. Bili su dio društva koje je prenoćilo u šumi družeći se i kampirajući. Govoreći o tragediji kažu kako su se tijekom cijeloga prijepodneva vozali čamcem po vodi. Bili su bučni i tijekom cijele noći kada su također palili motor i turirali ga.

- U jednom trenutku stavili su, iz nekoga razloga, u čamac taj motor. Palili su ga i turirali. Vjerojatno im je on poremetio ravnotežu pa su svi zajedno završili u vodi, rekao nam je jedan od mještana. Dodaje kako se sve dogodilo oko 11.30 sati kao i da osobe koje ih poznaju kažu da su trojica od njih bili neplivači. Navodno je M. P. bio nogometaš, a M. B. lovac.

- Dvojica koja su pala u vodu i spasili se u šoku nisu odmah rekli da im nema prijatelja. To se saznalo desetak minuta kasnije poslije čega je odmah krenula potraga. Jedan od susjeda sjeo je odmah u svoj čamac i motikom iz pokušavao tražiti po vodi. Nažalost, nije uspio, rekao nam je ovaj mještanin.

Govoreći o Bošnjačkim Vjerovima mještani kažu kako se radi o stajaćoj vodi prepune trske i trave tako da je i to bio jedan od razloga tragedije. Mjesto gdje su dvije osobe izgubile život dubine je oko tri metra.

>> U Kupi se utopio umirovljeni veterinar (57)

Komentara 31

Avatar Linux
Linux
20:12 01.05.2015.

zao mi je deckica. sucut obitelji i prijateljima

IP
Ivan Pavao III
19:40 01.05.2015.

Pmail, ne bi bilo zgorega ako bi otišao u Bošnjake pa ljudima rekao da su nepismeni, jer za njih su vjerovi. I dabome, ne pišu ih početnim velikim slovom. Poslije toga si, nadobudni stvore, mogao otići i u Beli Manastir.

MO
mozdaznam
16:29 01.05.2015.

pmail kretenizam siris. najmanje je bitno kako se kaze .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije