Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon četiri dana

Četveromjesečni Ćeli, pogođen s tri metka, ipak nije preživio

Ćeli
Foto: Privatni album
1/4
08.04.2016.
u 22:46

Možda smo zato i bili tu, da mu pomognemo da ode na neka ljepša mjesta, kažu volonteri osječke Udruge Pobjede

Četiri dana trajala je borba za život nedužnog bića, četveromjesečnog šteneta Ćelija, kojeg su volonteri osječke Udruge Pobjede pronašli na ulazu u Ćelije, nedaleko Osijeka.

Maleni Ćeli, u kojeg je nepoznati počinitelj pucao tri puta iz vatrenog oružja, više nije živ. Iako se oporavio toliko da je mogao putovati na Veterinarski fakultet u Zagreb, iako su stigli puni vjere i optimizma, vrlo brzo morali su se suočiti sa surovom stvarnošču.

- Mijelografija je pokazala kako se leđna moždina drži samo o jednoj niti. Dok su ga snimali, došlo je do zastoja srca. Doktori su ga reanimirali i stavili na aparat za disanje. Nakon gotovo sat vremena kukavičluka, najteže na svijetu je igrati se Boga s nečijim životom, odlučili smo da ćemo ga uspavati. Jedina izgledna Ćelijeva budućnost izgledala bi ovako - nepokretne sve četiri noge, konstantna prevrtanja, zbog dekubitusa i infekcija, uslijed kojih bi ga mogli nehotično ubiti izazivajući, baš kao danas, pritisak na centar za disanje. Ili bi to učinio sam prilikom podizanja glave. Budućnost?
Poželim da je Ćeli sam poželio napustiti nas, a možda smo samo zato i bili tu, dijelom njegovih 4 dana među ljudima, da mu pomognemo da ode na neka ljepša mjesta. Jer kako mi svijet ovoga trena izgleda, sva druga mjesta sigurno su ljepša - napisali su volonteri na svojoj Facebook stranici, objavljujući tužnu vijest.

Na mjestu na kojem je Ćeli pronađen, viđeno je još jedno štene, Ćelijev brat. No, njega su već drugi dan pronašli u blizini, uginulog, kažu pod sumnjivim okolnostima. Zbog čega je na mjestu događaja bila i policija. Tko je pucao u Ćelija i kako je završio život njegova brata još uvijek nije poznato. Da li će ikad biti, ovisi i o tome hoće li policiji javiti netko tko je svjedok događaja, netko tko ima bilo kakve informacije. Postoji li čovjek koji će progovoriti o nasilju nad životinjama?

Ključne riječi

Komentara 5

OK
okus
11:02 09.04.2016.

Bokcek.

OK
okus
11:03 09.04.2016.

Bokcek.

OS
osica
11:03 09.04.2016.

Okrutnost nad životinjama uvijek me ražalosti. Ne želim pripadati toj vrsti ljudi, već onoj boljoj , za koju se nadam da je u većini. Nadma se od strane nadležnih , obzirom da imamo Zakon o zaštiti životinja da ga " " najstrože primijene kad god je to u njihovoj moći." No, nažalost mnogi monstrumi ostaju neotkriveni. Da se pozovem na njihovu savjest da će ih proganjati, bilo bi iluzorno, jer je nemaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije