Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruka suradnje

Četvero mališana s invaliditetom dobiva asistente u nastavi

jurcevic
kristina štedul fabac/pixsell
03.08.2011.
u 11:27

Pomoć će, između ostalih, dobiti pedeset korisnika na područjima od posebne državne skrbi te jedno teško pokretno i troje djece u invalidskim kolicima

Ponosni smo na projekte za koje smo dobili potporu ministarstava i lokalne zajednice, ali i na to što smo njima zaposlili puno ljudi – kazala je Gordana Jurčević, predsjednica Udruga osoba s invaliditetom dječje i cerebralna paralize, distrofičara i osoba s tjelesnim invaliditetom Karlovca i Karlovačke županije. Četiri projekta “teška” su više od milijun kuna, provodit će se ove i iduće godine, a njima će, uz ostale, pomoć dobiti i 50 korisnika na područjima posebne državne skrbi te jedno teško pokretno dijete i troje u invalidskim kolicima, budući učenici prvog i drugog razreda. Ovaj potonji projekt, koji djeci osigurava asistenta u nastavi, udruga provodi uz potporu općina Žakanje, Netretić i Bosiljevo. – Nastavit ćemo i dalje pomagati; to je najmanje što možemo napraviti – najavio je Nikola Sopčić, načelnik Žakanja.

 Da je dobre ideje lakše realizirati kada pomaže zajednica, slažu se i u Udruzi.

 – Tako olakšavamo život osobama s invaliditetom, ali i gradimo društvo koje će biti jednako pristupačno svim skupinama građana – rekla je Jurčević dodajući da udruga priprema i nove projekte. Ovima koje sada realiziraju – od psihološke i pravne do pomoći u kući – zaposlili su 17 ljudi, među kojima i 10 osobnih asistenata, radnu terapeutkinju te osobe za njegu i pomoć u kući.

 Prvi je put posao u udruzi koja skrbi o osobama s invaliditetom dobila i jedna od njih, dugogodišnja volonterka Marica 
Poljančić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije