Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sudar kod bihaća

Četvero Hrvata poginulo jer je lisica istrčala na cestu

bihać,nesreća (1)
Screenshot
21.06.2012.
u 11:17

Poginuli su članovi obitelji Babić koja je bila u VW polu i obitelji Šimić koja je bila u mercedesu

Četvero hrvatskih državljana poginulo je, a dvoje je teško ozlijeđeno u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 7 sati u naselju Teočak, na izlazu iz općine Bosanski Petrovac. U VW polu bila je obitelj Babić iz Rijeke, koja se vraćala u Hrvatsku iz mjesta Šuice, a u mercedesu je putovala obitelj Šimić iz Zagreba, koja je išla preko Bihaća, najvjerojatnije u Hercegovinu ili na more. Iako nema službenih potvrda o uzorku nesreće, sumnja se da je za sve kriva lisica.

Dijelovi lima na cesti

Naime, mještani tvrde da je vozač mercedesa uočio lisicu na cesti te je pokušao izbjeći i prijeći u suprotni prometni trak. U tom trenutku iz suprotnog smjera naišao je polo te su se izravno sudarili. Od siline udarca auti su se zarotirali i završili na suprotnim stranama ceste. Dijelovi automobila od kojih je ostala samo hrpa lima razletjeli su se po cijeloj cesti. Kako smo doznali, poginuli su Zdravko i Finka Babić te Zlatko i njegova majka Ruža Šimić.

Marijan Šimić, ravnatelj MUP-a Unsko-sanske županije, jučer nije mogao potvrditi informaciju da je lisica prouzročila nesreću.

– Po dvije osobe su stradale u oba vozila. Dvoje preživjelih prevezeno je u bolnici u Bihaću i bore se za život. I u jednom i drugom automobilu bile su obitelji koje su se u turističkoj sezoni kretale prema svojim obiteljskim planovima – ponavljao je novinarima ravnatelj Šimić.

– Ta cesta je, inače, brza, vozači onuda brže voze. Ako ne poznaju cestu, teško se prilagode. Promet je bio pet sati blokiran. Oba vozila prevezena su u krug MUP-a radi vještačenja – kazao je Šimić, ne želeći potvrdi identitet stradalih.

Šokirani prolaznici

– Za sve je navodno kriva lisica, koja je istrčala na cestu u trenutku kada je naišao mercedes. S obzirom na to da su na tom dijelu blage krivine, vozač vjerojatno nije vidio da mu iz suprotnog smjera dolazi automobil. Policiju su o nesreći obavijestili vozači koji su naišli na zastrašujući prizor – rekao je mještanin.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije