Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štrajk se nastavlja

Četiri zaostale plaće radnicima Berga sjest će idući tjedan?

strajk
06.08.2010.
u 15:05

Smeta nas i što se direktor nijednom nije udostojio doći pred nas i reći nam u kakvom je stanju tvrtka – kaže sindikalni povjerenik Dražen Petanović.

– Plaću ćemo isplatiti idući tjedan jer očekujemo priljev od prodaje crijepa, a do kraja ove godine - s obzirom na to da smo do sada već prodali te imamo potpisane ugovore za oko tri milijuna kuna crijepa - morali bismo postići redovitu isplatu plaća i kreditnih obveza – rekao je Roman Krog, direktor vukovarske tvrtke Berg proizvodnja, čiji djelatnici više od tjedan dana štrajkaju jer nisu dobili plaću od travnja. Dodaje da radnici s pravom traže isplatu svojih plaća.

– Treba nam još malo da se uz dodatnu proizvodnju stabiliziramo i krenemo naprijed. Nije lako, ali sigurno nije najbolja opcija za tvrtku i tvornicu da prestane s radom niti za ljude da ostanu bez posla – ističe Krog. Radnici nastavljaju sa štrajkom od kojeg neće odustati dok im se ne isplate zaostale plaće.

– Nećemo nastaviti raditi dok nam se dug ne isplati. Smeta nas i što se direktor nijednom nije udostojio doći pred nas i reći nam u kakvom je stanju tvrtka – kaže sindikalni povjerenik Dražen Petanović.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
23:38 08.08.2010.

S oproštenjem na izrazu,jebem ja i firmu i državu i vladu gdje poslodavac i dalje normalno posluje,a radnicima nije isplatio plaću četiri mjeseca.Smo nam govore Europi,pa zanamo mi kakao je tamo,samo tamo nema šanse,da se ovakavdogađaj dogodi. Bljak Vlada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije