Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12 POGLAVLJA

Četiri cilja: Ovo je program nove Vlade

plenković, petrov
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/9
19.10.2016.
u 07:48

Jačanje održivosti javnih financija i stabilnosti javnih financija nalazi se u četvrtom stupu, a to je temelj trajnog ekonomskog rasta.

Ostvarivanje stabilnog i trajnog gospodarskog rasta, stvaranje novih i kvalitetnih radnih mjesta, zaustavljanje iseljavanja, demografska obnova i društvena pravednost i solidarnost ciljevi su Vlade Republike Hrvatske do 2020. godine, stoji u programu Vlade koji je Andrej Plenković dostavio Saboru.

Program ima 12 poglavlja i objašnjava što sve planiraju provoditi po ministarstvima.  U programu navode pet osnovnih stupova na kojima će Vlada posebno raditi radi razvoja poduzetništva.

Kao prvi stup navode cjelovitu poreznu reformu i olakšanje uvjeta poslovanja poduzetnicima i ulagačima. U drugom stupu najavljuju ulaganje u generatore rasta, a identificirali su i djelatnosti s najvećim potencijalom rasta na koje će se posebno usmjeriti. 

Pod trećim stupom povećanje je učinkovitosti institucija, što podrazumijeva "pojednostavljenje pravila i ubrzanje rada administracije i sudova. Digitalizacija svih procesa, e-usluge, povezivanje svih tijela državne uprave, a kako bi građani i poduzetnici dobili brzu i kvalitetnu uslugu, bit će u fokusu djelovanja Vlade".

Jačanje održivosti javnih financija i stabilnosti javnih financija nalazi se u četvrtom stupu, a to je temelj trajnog ekonomskog rasta. Tu najavljuju daljnje smanjivanje proračunskog deficita i općenito smanjivanje troška kamata koje se plaćaju na javni dug.

Peto, Vlada će provesti reformu obrazovnog sustava, polazeći od temeljne zadaće naobrazbe kao oblikovanja i izgradnje cjelovite i slobodne osobe, s nastojanjem da ga osuvremeni kako bi odgovorio na potrebe društva i gospodarstva. 

Puni program možete pročitati u prilogu.

>> Došlo je do obrata? Na listi za ministre pojavilo se još jedno ime

>> Ovo su ministri u novoj Vladi: Pročitajte njihove životopise

>> Milan Kovač: Imamo li vremena maknuti Ninu Obuljen?

Komentara 34

MA
Magnificus
09:35 19.10.2016.

levičari su putem medija uporno gurali socijalista plenkovića za premijera, a naivni narod je to glasovima podržao...i ja sam bio među naivcima...no zato ovoj vladi želim što brži pad i propast svega čega se dotakne, a osobno ću na sve načine raditi sve kako bi država dobila manje novca u proračun! sve od sada kupujem preko granice, samo da dobijete što manje PDV-a, ne kupujem novi auto i ništa ne ulažem dok ne padnete!

CR
CROLINDA
08:52 19.10.2016.

kleti Hrvati tužni Hrvati šta je to tako nesretno i prokleto u vama do kada ćete i sada u vlastitoj državi nagrađivati izdaju šumskih i urbanih jugokomunofila i titofila raznih milanovića i paklenkovića - Paklen-ković i Božo Petrović su titofilitofili i jugofili i oni će uništit zauvijek HDZ tako da četnicima daju vodeća mjesta u vlasti - tako se izrugivati volji birača i svih domoljubnih normalnih Hrvata - namjerno izruguju i vrijeđaju Hrvate - i mrtve i žive i čovjeka i Boga - nikada nikada nikada glas ni mene ni moje mnogobrojne rodbine i svojte - sram vas i stid bilo - kumrovečki diktatorčići i skorojevići Bog će vam suditi - vi niste izabrani da to radite - eto što dobijemo kada na vrijeme ne dekomuniziramo i ne detitoiziramo državu - branitelji nam se ubijaju a dušmani se na vlasti smiju - prokleto je to

SW
swimm
08:25 19.10.2016.

sve sami doktori, poliglote, majstori od zanata, a drzava u totalnoj banani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije