Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dani kulture

Četiri skupine pokazale bogatstvo običaja doseljenih Čeha

06.07.2013.
u 23:57

Više od 150 folkloraša, pjevača i svirača čeških kulturnih udruga nastupilo je na tradicionalnoj priredbi Dani češke kulture u Požeško-slavonskoj županiji kojoj je domaćin bila Češka beseda iz Bjeliševca.

Više od 150 folkloraša, pjevača i svirača čeških kulturnih udruga nastupilo je na tradicionalnoj priredbi Dani češke kulture u Požeško-slavonskoj županiji kojoj je domaćin bila Češka beseda iz Bjeliševca uz potporu Saveza Čeha u RH i pod pokroviteljstvom Savjeta na nacionalne manjine naše zemlje.

Uz dječju i odraslu, te pjevačku skupinu Češke besede iz Bjeliševca nastupile su istoimene udruge iz Prekopakre i Kaptola, a gosti su bili članovi Češke besede iz Prijedora(Bosna i Hercegovina) s kojom Bjeliševčani surađuju dugi niz godina.

-Ovaj dan je za našu udrugu, ali i cijelo selo značajan jer želimo nastaviti tradiciju njegovanja folklora, pjesama i gastronomije naših predaka koji su se ovdje naselili prije više od jednog stoljeća – istakla je predsjednica Češke besede Bjeliševac Alenka Hruška.

Folkloraši, pjevači i svirači izveli su niz čeških glazbenih i folklornih točaka pokazujući bogatstvo običaja starog kraja, a u organizaciju priredbe praktički se uključilo ovo cijelo selo sa tridesetak domaćinstava smješteno pokraj Kutjeva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije