Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U popisu stanovništva iz 1881. otkriveni detalji o ubijenima

Četiri od pet žrtava krvavog Jacka Trbosjeka bile su udane gospođe

Jack Trbosjek
VL
Autor
Hrvoje Dečak
18.09.2009.
u 21:01

Prva od takozvane kanonske petorke, Mary Ann Nichols, pojavljuje su u popisu iz 1871. godine, na kojem je zavedena kao udana žena s troje djece.

Proučavanjem popisa stanovništva iz 1881. godine otkriveni su detalji iz života žrtava Jacka Trbosjeka, najpoznatijega serijskog ubojice u povijesti, što baca novo svjetlo na okrutna ubojstva u londonskom Whitechapelu iz 1888. godine, piše Daily Telegraph.

Naime, podaci su pokazali da su od pet žrtava – za koje se smatra da ih je ubio Trbosjek – četiri žene bile udane, ali nisu više živjele sa svojim muževima. Kako je ubojica bio okrenut prostitutkama, to sugerira da su one možda postale prodavačice svojega tijela nakon raspada braka.

Imala troje djece

Prva od takozvane kanonske petorke, Mary Ann Nichols, pojavljuje su u popisu iz 1871. godine, na kojem je zavedena kao udana žena s troje djece. Ona se, međutim, ne spominje u registru iz 1881. godine. Njezino tijelo pronađeno je 31. kolovoza 1888., samo 200 metara od londonske bolnice.

Annie Chapman, koja je ubijena 8. rujna, zavedena je u popisu 1881. kao udana žena koja živi s roditeljima. Smatra se da se preselila k njima pošto je obavljen popis. Nakon smrti kćeri odala se alkoholu, a njezin brak raspao se 1884. Tada joj je bilo 37 godina.

Elizabeth Stride (44), podrijetlom Šveđanka, živjela je s mužem kad je rađen popis. Međutim, novinski članci nakon njezina ubojstva 30. rujna govore da je živjela sama.

Catherine Eddowes, koja je ubijena iste noći kad i Elizabeth Stride, živjela je sa suprugom u vrijeme popisa. Bilo joj je 46 godina kad je ubijena. U popisu nema podataka o posljednjoj i najmlađoj žrtvi, Mary Jane Kelly, kojoj je bilo oko 25 godina.

Još šest ubojstava

Svih pet žena, za koje se smatra da su sigurno bile žrtve Jacka Trbosjeka, ubijene su potkraj 1888. Policija je istraživala još šest ubojstava, a posljednje se dogodilo 1891., nakon čega je slučaj “ubojstava iz Whitechapela” zatvoren.

Inače, o identitetu Jacka Trbosjeka brojna su nagađanja već više od stoljeća.

Mnoge teorije o nikad identificiranu zločinc

Misteriozni zločinac bio je kirurg ili mesar
Trbosjekovim žrtvama bio je prerezan vrat, a potom je žrtva bila izložena vađenju trbuha i genitalnih organa. Zbog prirode rana, neki misle da je Jack Trbosjek bio kirurg ili mesar.

Jack Trbosjek bio je unuk kraljice Viktorije
Mnoge teorije govore da je trag o ubojstvima vodio do Buckinghamske palače i da zločinac zato nikad nije čak ni identificiran. Neki tvrde da je to bio princ Albert Viktor, unuk kraljice Viktorije.

Ubojica koji je vadio organe bila je zapravo žena
Australski znanstvenik Ian Findlay koristio se uzorcima s pisma koje je navodno policiji poslao Trbosjek, kako bi sastavio djelomičan ubojičin DNK profil. Zaključio je da je ubojica bila – žena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije