Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus

U Brodsko-posavskoj županiji još četiri zaražena povratnika

Bolnica u vrijeme koronavirusa
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/11
22.05.2020.
u 12:27

Od četiri novooboljelih dvoje su povratnici s rada iz Njemačke, druga dva su radnici iz Švedske

Na području Brodsko-posavske županije četiri su nove osobe zaražene koronavirusom, objavio je danas (petak) županijski Stožer civilne zaštite. Riječ je o dvojici radnika pristiglih s gradilišta u Njemačkoj i dvojici radnika koji su u četvrtak doputovali iz Švedske. Sve četiri osobe srednje su životne dobi i svi imaju blage simptome ili su asimptomatični.

Povratnici iz Švedske dio su veće skupine od 15 radnika Đuro Đaković Montaže koji su po zatvaranju gradilišta u toj skandinavskoj zemlji u Hrvatsku došli organizirano u pet kombija, u skladu s ranije postignutim dogovorom županijskog stožera i uprave tvrtke. Svi su testirani i smješteni u karantenski objekt.

- Od 15 radnika koji su se vratili iz Švedske, dva su pozitivna, 12 je negativnih, a jedan će biti ponovno testiran. Što se tiče preostala dva slučaja, oni su dio druge skupine od šest radnika koji su stigli s jednog drugog gradilišta – rekao je dr. Ante Cvitković, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije.

GALERIJA Slavonski Brod: Četiri nova slučaja zaraze koronavirusom u Brodsko-posavskoj županiji

Bolnica u vrijeme koronavirusa
1/7

Načelnik županijskog stožera Stjepan Bošnjaković kazao je kako je situacija pokazala da je dobro postupano prilikom povratka radnika iz Švedske od organizacije prijevoza, prihvata i daljnjeg postupanja budući da su se dva nalaza pokazala pozitivnim. Na istom gradilištu još je 11 radnika za koje je, zajedno s upravom tvrtke, dogovoren isti protokol povratka. On je pozvao i druge poslodavce koji iz inozemstva vraćaju kući svoje radnike da se jave Stožeru kako bi njihov povratak bio koordiniran s ciljem izbjegavanja po zdravlje štetnih posljedica, kako za same radnike, tako i za njihove obitelji.  

- Pošto postoji realna opasnost od širenja zaraze, Stožer CZ učinit će maksimalne napore kako bi njihov povratak bio siguran kako za njih tako i za njihove obitelji te širu populaciju – rekao je Bošnjaković.

Komentara 1

LI
liliZG
12:33 22.05.2020.

njemačka, švedska uzmu naše zdrave građane a ona nam ih vračaju bolesne kako bi ih opet zamjenili zdravima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije