Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cijene utvrđene zakonom
Povratak na članak

Najveće veledrogerije lani uprihodovale 9,4 milijarde kuna, spremne su kreditirati državu bez kamata

Četiri najveće veledrogerije u Hrvatskoj lani su uprihodovale 9,4 milijarde kuna.

Komentari 32

WI
wice
20:41 21.10.2020.

Mene zanima kako iste kapi za nos u Njemačkoj koštaju 3 eura a kod nas 42 kn ? U Njemačkoj još dobiješ gratis paketić papirnatih maramica uz kapi. Nije nešto ali..odnos, pristup cijena....

VL
DU
Deleted user
20:12 21.10.2020.

Kupnja i proizvodnja najznačajnijih lijekova trebala je ostat pod državnim skutim. Zdravstvo se nikad nije smjelo prepustit u ruke privatnih klinika i veledrogerija. Framaceutska mafija bajo moj.

VL
Avatar TheJack
TheJack
19:45 21.10.2020.

Kako je uopce doslo do tolikog duga?

VL
PI
pop ivan tolj
19:51 21.10.2020.

Treba provjeriti racune izdane od strane bolnica. Svasta bi se tu našlo. 5 milijardi kuna? Nešto tu jako smrdi.

VL
PV
prcko.vita
20:05 21.10.2020.

Da pojasnim običnom čovjeku riječ veledrogerije, to nije ništa drugo nego obična trgovina, dućan, ala Todorić. Sad se sjetite kako je prošao Agrokor i Todorić, eto, te veledrogerije ne zaslužuju ništa bolje. Obogatili se na ovom napaćenom narodu i sada im nedaju ni osnovne lijekove. Država treba ukinuti veledrogerije i vlasnike u zatvor jer je to čisti kriminal i mafija, država treba direktno prosljeđivati lijekove od proizvođača lijekova koji moraju biti u državnoj većini. Pliva i Belupo moraju biti u stanju da direktno opskrbljuju sve državne bolnice i ambulante.

VL
DU
Deleted user
20:33 21.10.2020.

Ministar Marić: "Vjerujem kako neće doći do nestašice lijekova". Ministar vjeruje???

VL
OR
Orilogorilo
20:39 21.10.2020.

Dug je nastao na isti nacin kao i agrokoru. Dobavljaci drzave/agrokora znaju da ce cekati novce za isporuku cca godinu dana, i dodatni angazman likvidnosti zbog godinu dana cekanja na naplatu ukalkuliraju u cijenu, pa nesto umjesto 40 necega kosta 55, i tako se lako nakupi 5 milijardi u 10ak godina

VL
MA
maximinimax
19:56 21.10.2020.

Zašto su cijene lijekova više nego u susjedstvu? Puno toga tu smrdi

VL
Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
19:43 21.10.2020.

Najbolje bi bilo da odmah i potpuno prestanete isporučivati lijekove sve dok vam ne plate sve do zadnje lipe, i to sa kamatama. Jednom netko mora presjeći ovo mrcvarenje Hrvata od strane hdzsdss.

VL
Avatar HUZP
HUZP
21:01 21.10.2020.

Možda bi ipak trebalo razmisliti da bolnice nabavljaju velika pakiranja lijekova kako je predložio jedan uvaženi profesor. Zašto najskuplje plaćamo. Kako mogu lijekovi u okruženju biti od isti proizvođača jeftiniji nego kod nas. Možda bi nam se više isplatilo da uvozimo lijeko iz susjednih zemalja , a ne preko naših veledrogerija. Nekada smo i u ljekarnama dobivali lijekove u vrećice a ljekanici su nam odbrojali količinu tableta koju je liječnik propisao. Na kraju krajeva i u bolnicama pacjenti dobivanju lijekove u nekakvim čašicama koje onda popiju pred medicinskim osobljem. Možda bi i tu malo uštedjeli

VL
EX
Exar89
20:58 21.10.2020.

Kakva je to država koja ni lijekove ne može (ili ne želi) plaćati?

VL
JM
jasminko.mandura
07:22 22.10.2020.

Ko će napustiti kravu muzaru, sve je to igrokaz, oni su najveći pljačkaši zdravstvenog sustava. Nema nigdje skuplji lijekova na svijetu marža 500 posto, mogu trpiti neplaćanje sve je to u cijeni prečutni dogovor

VL
AN
ante7
21:06 21.10.2020.

Plenković ne plaća veledrogerijama kako ne bi došao neki normalan trgovac na hrvatsko tržište. Dug se gomila, a to im je bolje nego da drže novce u banci. Zatezne kamate su veće nego zarada.

VL
PO
poluprovokator
21:32 21.10.2020.

Kamata od trideset posto je vec ugradjena u cijenu nasih ljekova.

VL
Avatar JPlesi
JPlesi
02:47 22.10.2020.

Ako one koji su ove dugove napravili zabole ona stvara i mene isto tako zabole...ja znam da taj dug nisam ni u kom slučaju napravio isto znam da lijekova ima kao ….ovana i to 6mjeseci u naprijed opskrbljene sve ljekarne....a sad tko je ovaj dug napravio neka ga i vrača...

VL
DU
Deleted user
04:21 22.10.2020.

Po obrtaju novca po m2 prostora, nedvojbeni br. 1 u Hrvatskoj su ljekarne odnosno maloprodajna marža je 35 %, na kozmetiku i daleko više odnosno nikad mi nije bilo jasno zašto hrv. vladajuće garniture nisu "srezale" troškove koje ljekarne rade sustavu, dok na suprotnoj strani vrlo rado zakinu pacijente za štošta. I sad svjedoci "kmečanja" veledrogerija da njima slabo isplativo prodavati lijekove ??? Tu je netko lud, a netko zbunjen... Tko meni ne vjeruje nek usporedi cijene npr. nekog običnog šampona u nekom trg. lancu i u ljekarni ili nek proba naručiti neki lijek iz inozemstva npr. preko ljekarne na Trgu B. Jelačića u ZG pa nek kasnije usporedi cijenu s cijenom istaknutom online u inozemstvu. U toj sferi se okreću nezamislivi iznosi, a dok su liječnici i sestre na "prvoj crti", izloženi stresu i mogućim tužbama, apotekarska branša samo kroz otvor na staklenom šalteru gurne pakiranje.

VL
DU
Deleted user
07:33 22.10.2020.

Dobro da je Medika bila donator HDZ-u, nadamo se da će naplatiti svoje usluge!

VL
JV
Jugo Večernjak
06:25 22.10.2020.

Kak je krenulo,još budu i braća Pivac kreditirala državu... Veledrogerije rade sa super profitom,a to im je omogućila upravo država koju sad budu kreditirali! Tu je netko lud!? Tebi netko duguje 5 milijardi Kuna,a ti ga još ideš i kreditirati!? Grdi se novci ovdje vrte,a zna se tkao ga bere!

VL
Avatar bimbopus
bimbopus
06:35 22.10.2020.

Farmaceurska industrija je jedna od najbogatijih u cijelom svijetu , prihodi ulagačima su veliki jer je zbog visokih cijena i potražnje dobit velika , jedan dio tog kolača preostane veletrgovcima i veledrogerijama . Zbog obima same trgovine medicinskom opremom i same trgovine medicinskom opremom i ljekovima nabavu treba centralizirati da se dobije točan uvid i izaberu najbolji ponudjači . Porast financijskog tereta nabavke ljekova drastično če porasti uvodjenjem bioloških vrsta koji su učinkoviti i vrlo skupi . Zdrav život u mladosti je neprocjenjljiv .

VL
MM
MMdo
20:00 21.10.2020.

5 milijardi dug? Vrlo jednostavno neki ljekovi kostaju i po nekoliko tisuca funti. Gaze, flasteri, igle sve to kosta vrlo lako se nakupi 5 milijardi. To je sve medecinska oprema i nije jeftina! Odite u njemacku pa pitajte koliko kosta jedna medecinska gaza

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.