Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesvakidašnji porod

Četiri hrabre djevojke 
uspješno porodile ženu u autobusu!

bebe
Foto: ilustracija
04.12.2014.
u 09:19

Djevojke koje nisu majke pomogle su da na svijet dođe djevojčica

Pri povratku iz Švicarske prema BiH nakon ulaska u Sloveniju, u autobusu Kantić Touristika rođena je beba, prenosi novinska agencija Patria. Vijest koja struji internetom kaže kako su četiri djevojke koje su putovale s Kantićima na relaciji Švicarska – Bosna junakinje.

- Dakle, četiri mlade djevojke su pomogle da se u autobusu u kojem smo se vozili rodi novi život. Naime, nakon samog ulaska u Sloveniju, negdje između 3-4 sata ujutro, tišinu u busu je prekinuo jauk trudnice koja je naglo počela krvariti i dobivati bolove. Kada smo shvatili da se porađa, nastala je panika. Muškarci su se prestrašili, a starije gospođe povlačile u stranu i samo zabrinuto promatrale. Nitko nije znao broj hitne u Sloveniji. No, na kraju četiri mlade djevojke, djevojke koje nisu imale iskustva s tim ranije, djevojke koje nisu majke, ustale su i pomogle da na svijet dođe malena djevojčica. Brzo su reagirale, i dok su jedne izvlačile bebu druga je brzo pronašla broj hitne pomoći, vozači su pozvali, brzo došli do najbliže benzinske, hitna je došla za oko pet minuta. No, malena je već bila rođena, umotana u deku, još uvijek s pupkovinom, no dobro su i ona i majka. Nesvakidašnje iskustvo – prepričali su putnici iz ovog autobusa.

>> Danas porođaj traje 2 i pol sata dulje nego prije 50 godina

>> Blizanci rekorderi: Andrej rođen sa 4, a Darian sa 3,4 kile

Komentara 2

ZA
zahira45
09:58 04.12.2014.

Bravo cure!

DU
Deleted user
10:14 04.12.2014.

Zdravu trudnoću nije problem privesti kraju. Priroda sama odradi svoje samo treba netko da malo pomogne majci i prihvati bebu. Prije pedesetak i više godina mnoge žene su se same porađale ili uz prisustvo najužeg ženskog dijela familije, a ako se zakomplicira i liječnici se dobrano oznoje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije