Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kazna

Četiri godine zatvora za imama koji je oženio 12-godišnju djevojčicu

imam
Reuters
24.11.2010.
u 20:24

Pujiona Cahyoja Widiantoja (46) tvrdio je da nije učinio ništa pogrešno jer nije planirao voditi ljubav dok djevojčica ne uđe u pubertet

Indonežanski imam koji je izazvao zgražanje nacije oženivši 12-godišnju djevojčicu osuđen je na četiri godine zatvora. Sud je Pujiona Cahyoja Widiantoja (46) proglasio krivim za seksualno zlostavljanje maloljetnice, prenosi AP.

Imam, upravitelj islamske škole i biznismen, održao je glamurozno vjenčanje u pokrajini Centralna Java 2008. godine kojemu je bilo nazočno nekoliko tisuća ljudi. On je tada tvrdio da nije učinio ništa pogrešno jer nije planirao voditi ljubav dok djevojčica ne uđe u pubertet.

Neki u Indoneziji, većinskoj muslimanskoj zemlji od 237 milijuna stanovnika, međutim, pobunili su se protiv njegovih planova, posebno kada je imam izjavio da namjerava oženiti još dvije djevojčice od sedam i devet godina. Muslimani u Indoneziji mogu imati do četiri žene, ali one moraju biti starije od 18 godina.

Widianto, koji je izjavio da će uložiti žalbu na presudu, nalazi se u zatvoru od početka prošle godine.Policija je vratila njegovu mladu suprugu roditeljima nakon vjenčanja.

Ključne riječi

Komentara 53

OB
-obrisani-
23:45 24.11.2010.

Sveštenik je uhapšen prošle sedmice i određena mu je kaucija od 700.000 dolara a sta nakon toga premjestaj u drugu biskupiju Leona prestani prat po tudoj vjeri prije nego ne skines svoje fleke

OB
-obrisani-
00:18 25.11.2010.

Leoni ???????????? Čini mi se nešto mi se događa

OB
-obrisani-
23:05 24.11.2010.

24.11.2010. u 23:04h Leoni je napisao/la: Izno, ova djevojčica nije ušla u pubertet sa 12...Pubertet je sa 13-14 godina ... Koji monstrumi... __________________________________________________________ e, pa zato je u zatvoru i osuđen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije