Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČETIRI BOMBE PALE NA RUSKO SELO

Rusi greškom bombardirali vlastiti teritorij. Nije im prvi put

Aftermath of apartment block collapse in Belgorod
Foto: Stringer/REUTERS
1/2
21.05.2024.
u 15:11

Ranije ovog mjeseca, nezavisne internetske novine The Moscow Times izvijestile su da su ruski zrakoplovi od početka proljeća bacili najmanje 25 bombi na vlastiti teritorij, odnosno onaj za koji je Putin proglasio da ga je anektirao od Ukrajine

Ruske okupacijske trupe greškom su bacile četiri bombe na vlastito selo u blizini ukrajinske granice, piše Newsweek pozivajući se na lokalne medije. Čini se da to nije prvi put da se to Rusiji dogodilo. Četiri ruske krstareće bombe namijenjene napadima na ukrajinsku regiju Harkiv završile su bačene na Šebekino u Rusiji. Ovo mjesto nalazi se u ranjivoj ruskoj regiji Belgorod koja graniči s Ukrajinom, objavila je u ponedjeljak nezavisna ruska novinska kuća Astra na svom Telegram kanalu. Nema izvještaja o žrtvama, ali navodi se kako je oštećena fasada stambene zgrade.

Newsweek nije mogao neovisno potvrditi izvješće i kontaktirao je rusko Ministarstvo obrane za dodatni komentar. Kremlj nije komentirao prijavljeni incident. Područje Belgoroda redovito koriste moskovske snage za lansiranje napada na Ukrajinu, a u njemu se nalazi nekoliko ruskih vojnih baza i poligona koje Kijev zna napadati. Regiju su nedavno potresle gotovo svakodnevne eksplozije dok se rat ruskog predsjednika Vladimira Putina prelijevao preko granice.

Astra je objavila kako su 17. svibnja tri smrtonosne ruske FAB bombe pronađene u Šebekinu. Istog dana kod stambene zgrade pronađena je još jedna. Oštećena je fasada kuće, ograda i prozor. To je najnoviji u nizu incidenata prijavljenih ove godine koji uključuju rusku vojsku koja je slučajno ispustila streljivo i projektile na vlastiti teritorij. Astra je 17. svibnja priopćila da su u posljednja tri mjeseca moskovske snage iz svojih zrakoplova bacile najmanje 46 zračnih bombi na rusko tlo ili na okupirana područja Ukrajine pod kontrolom ruskih snaga.

Samo 16. svibnja ruski vojni zrakoplovi bacili su osam FAB zračnih bombi na područje Belgoroda, izvijestila je Astra. "Srećom, u svim slučajevima streljivo nije detoniralo i nije bilo žrtava", navodi se.

Ranije ovog mjeseca, nezavisne internetske novine The Moscow Times izvijestile su da su ruski zrakoplovi od početka proljeća bacili najmanje 25 bombi na vlastiti teritorij, odnosno onaj za koji je Putin proglasio da ga je anektirao od Ukrajine. Od siječnja su se dogodila 33 takva incidenta. Ruske vlasti obično priznaju bacanje streljiva na svoj teritorij, ali nastoje zataškati incidente. Kažu da je došlo do "abnormalnog pražnjenja streljiva", primijetila je Astra. Moskva je dodala da je bilo hitnih ispuštanja streljiva iz zrakoplova.

Vladimir Ždanov, načelnik Šebekina, objavio je kako se sastao sa stanovnicima kućanstava oštećenih kao rezultat "pada eksplozivnog predmeta". Nije precizirao jesu li štetu uzrokovale ruske ili ukrajinske snage. "Zahvaljujući koordiniranom radu hitnih službi, bilo je moguće ukloniti eksplozivni predmet bez posljedica", objavio je Ždanov.

FOTOGALERIJA Putinova 'Sotona' nanišanila je 14 meta: Ako dođe do nuklearnog rata, Rusija bi prvo gađala ove lokacije

Aftermath of apartment block collapse in Belgorod
1/29

Komentara 6

SE
Serengeti
10:27 22.05.2024.

The Moscow Times i Astra nisu neki nezavisni ruski kanali/novine već su to novine financirane od strane zapada koje šire ukrajinsku propagandu. Glavno uredništvo Moscow Times-a se nalazi u Amsterdamu. 🤡

UK
ukrajina
21:41 21.05.2024.

Votka i droga rade svoje !

LU
Luftbalons
15:47 21.05.2024.

pisati da je "Putin", dakle jedan čovjek pripojio teritorij <Rusiji,a pisati o Shebekinu iz Belgorodske oblasti, govori o tekstu, autorima i neuspjeloj propagandi, trće erazredne kategorije, koja ovdje zahvaća 2/3 pulena koji to primaju kao činjenicu i nakon 2,35 g.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije