Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt

Cestovni promet, upravno pravo i prehrambeni smjer

Vlasnik obrazovnog centra Kotva, Rasid Zuko predstavio projekt Veleucilista
Nikola Čutuk/PIXSELL
08.04.2013.
u 13:50

Nositelj projekta je Obrazovni centar Kotva, odakle poručuju da bi upisi mogli biti već ove jeseni

Ako se ostvari planirana dinamika projekta, u Sisku i Petrinji bi već iduće akademske godine mogli biti upisani prvi studenti budućeg privatnog Veleučilišta. Osnivač Veleučilišta je petrinjski Obrazovni centar Kotva, u vlasništvu dr. Rašida Zuke.

Kako je rečeno na jučerašnjem predstavljanju projekta, pripreme za početak njegova rada su pri kraju i još se čeka dopusnica Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, koja je zatražena krajem siječnja.

Objekti čekaju spremni

Planirano je da rad Veleučilišta počne djelovati s tri studija, stručnim studijem prehrambene tehnologije i stručnim studijem cestovnog prometa sa sjedištem u Petrinji, te Stručnim studijem upravnog prava sa sjedištem u Sisku. Kasnije bi se studijski programi proširili i s nekoliko drugih stručnih studija.

- Oko dvije tisuće završenih srednjoškolaca s područja Sisačko-moslavačke županije odlazi na studij izvan naše županije. Istodobno na našem području nedostaje nekih stručnih kadrova za pokretanje i razvoj gospodarstva. Naša je želja da obrazujemo kadrove za potrebe naše sredine, koji će ovdje ostati i zaposliti se. Sve smo pretpostavke već ostvarili, imamo objekte, poligone, te ugovore s drugim veleučilištima o stručnoj suradnji. Upravo smo dobili i bankovno jamstvo, kao posljednji dokument za dobivanje dopusnice - obrazložio je dr. Zuko.

Sisački gradonačelnik Dinko Pintarić najavio je daljnju potporu Grada Siska projektu. Kako je rekao, Veleučilište i njegovi stručni studiji imaju smisla ako se znanje stečeno na njemu, na tržištu rada pretvori u plaću.

Knjiga dr. Rašida Zuke

Na prigodnoj je svečanosti predstavljena prva stručna knjiga dr. Rašida Zuke “Prometni sustav Sisačko-moslavačke županije”. O knjizi koja obuhvaća četiri razdoblja važna za razvoj prometa u županiji, plovidbu rijekama, izgradnju pruge 1862. godine, izgradnju autoceste A-3, te autoceste A-11, govorili prof. dr. Ratko Zelenika, prof. dr. Drago Pupovac i prof. dr. Željko Radačić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije