Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica Oluje

Čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

zastava Knin
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/3
05.08.2016.
u 00:01

Čitateljima Večernjeg lista i portala Vecernji.hr čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja uz podsjećanje kako je te 1995. godine tekla oslobodilačka akcija Oluja.

4. kolovoza - Specijalna policija MUP-a RH krenula je s vrhova Velebita. Na početne položaje snage su uvedene tajno (pješice), sa svom logistikom, što govori o visokom stupnju organizacije, izdržljivosti i stege.

5. kolovoza - Oslobađanje Knina bilo je glavni događaj tijekom cijele operacije. U Knin je oko 11 sati uz minimalne gubitke prva ušla 7. gardijska brigada, koja je djelovala paralelno s 4. gardijskom brigadom HV-a.

Foto: VLm

6. kolovoza - Predsjednik Tuđman posjetio Knin. Njegov dolazak u središte srpske pobune simbolički je označio politički kraj srpske paradržave u Hrvatskoj i početak uspostave suvereniteta Republike Hrvatske.

7. kolovoza - Ujutro 7. kolovoza 21. kordunski korpus SVK najavio predaju. No bio je to manevar pa je general Stipetić zapovjedio nastavak napada. Korpus se predao 8. kolovoza, a oružje i opremu položio je 9. kolovoza.

Foto: VLm

Komentara 53

DU
Deleted user
00:14 05.08.2016.

Pozdrav Domovini!

Avatar Volture Team
Volture Team
00:29 05.08.2016.

Domovini Vjerni!

Avatar Nomad09
Nomad09
00:49 05.08.2016.

Sretan ti praznik lijepa naša!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije