Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL

Cestari odugovlače, a pješaci hodaju po "cesti smrti"

nogostup
Dragutin Šantoši
10.06.2010.
u 16:26

- Radi se o trošku od oko 200 tisuća kuna i to ne bi trebao biti velik problem, izjavila je općinska načelnica Zlata Šljivac.

SUHOPOLJE - Teretni i osobni automobili, traktori i sva druga vozila prometuju prenapučenom državnom cestom D2 koja prolazi kroz selo Jugovo Polje, a kako nema nogostupa, pješaci su prinuđeni hodati po opasnoj cesti. Za lijepoga vremena od prijetećih vozila pješaci mogu pobjeći na travnatu bankinu.

Po snjegu i kiši hodanje po kolniku prometnice koju u Slavoniji nazivaju cestom smrti doista predstavlja pogibeljnu opasnost. Ne tako davno u oštrom desnom zavoju u središtu sela, baš na mjestu kojim se kreću pješaci, tridesetak metara dalje od autobusnog stajališta, prevrnuo se kamion s prikolicom. Samo stjecajem sretnih okolnosti izbjegnuta je tragedija.

- Drugi mandat sam vijećnik u Općinskom vijeću Suhopolja i više ne znam ni sam koliko puta sam tražio da selo dobije nogostup koji bi stanovnike, poglavito djecu, zaštitio od moguće pogibelji. Općinsko poglavarstvo, a potom i Općinsko vijeće, u zadnjih su deset godina nekoliko puta donosili zaključke da je gradnja tog nogostupa prioritet. No, godine prolaze, a u Jugovo Polje je i dalje bez i jednog metra nogostupa, kaže Željko Kumrić iz Jugova Polja.

Mještani su općinskoj vlasti pisali peticiju, kumili i molili, kako bi se konačno postavio 700 metara dug nogostup. Prijetili su prosvjedima, ali njihova djeca i danas do škole ili trgovine mogu samo po kolniku opasne državne ceste.

- Radi se o trošku od oko 200 tisuća kuna i to ne bi trebao biti velik problem. No, ne možemo graditi u zoni državne ceste bez suglasnosti i projekta Hrvatskih cesta koje njome gospodare. I nakon posljednje prometne nesreće zahtijevali smo da se požuri s idejnim rješenjem i gradnjom nogostupa. U Hrvatskim cestama su nam obećali da će nam pomoći u rješavanju problem, izjavila je općinska načelnica Zlata Šljivac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije