Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaclav klaus indirektno najavio potpisivanje

Češki predsjednik: Prekasno je za zaustavljanje Lisabonskog ugovora

Vaclav Klaus
Reuters/Pixsell
17.10.2009.
u 16:29

Mislim da Lisabonski sporazum nije dobar za Europu, za slobodu Europe ili za Češku. No, vlak je već prebrzo i predaleko otišao pa mislim da ga neće biti moguće zaustaviti, kazao je Klaus.

Češki predsjednik Vaclav Klaus, jedini preostali europski lider koji nije potpisao Lisabonski ugovor, u intervjuu listu Lidove Noviny priznao je da je, usprkos tome što se osobno protivi sporazumu, sada kasno da ga se zaustavi.

Odbacio je nagađanja, prenosi britanski Telegraph, da će odgađati stavljanje svog potpisa na Lisabonski ugovor do parlamentarnih izbora u Velikoj Britaniji sljedeće godine jer se nada da će konzervativaci ako pobjede raspisati referendum o sporazumu. Naime, ako bi Britanci odbacili sporazum na referendumu to bi onda odgodilo njegovo stupanje na snagu.
- Ne želim i ne mogu čekati britanske izbore - kazao je Klasu dodavši da bi se oni u ovakvoj situaciji morali održati u sljedećim danima ili tjednima.

- Mislim da Lisabonski sporazum nije dobar za Europu, za slobodu Europe ili za Češku. No, vlak je već prebrzo i predaleko otišao pa mislim da ga neće biti moguće zaustaviti ili zaokrenuti ga; bez obzira na to što bismo mi to željeli - konstatirao je češki predsjednik.

Ključne riječi

Komentara 42

LU
lukarak
16:51 17.10.2009.

Jedina sansa ujedinjene europe je upravo u tome da ne mogu svi biti konzultirani o svemu. Sto odgovara vecini, mora odgovarati svima.

Avatar zampzmija
zampzmija
16:58 17.10.2009.

Europa ga je izvukla iz gliba i siromaštva,vjerojatno je Česima bilo bolje za komunizma?Ili gosp.Klaus želi samo malo publicirati...

Avatar Nevera
Nevera
20:56 17.10.2009.

fiks4 daj razjasni malo stvari...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije