Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROŠIRILI LAŽNU VIJEST

Češki mediji pozvali građane da ne ljetuju u Istri, razlog je nevjerojatan. Reagirala i Turistička zajednica

Grad Rovinj
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
27.05.2022.
u 08:53

Češki mediji pozvali su svoje građane da ne ljetuju u Istri, a na što su reagirali iz Turističke zajednice Istarske županije. Naime, istina je da su ribari imali problema protekle zime s meduzama, no češki mediji protumačili su to na pogrešan način.

Hrvatsku obalu preplavile su meduze koje bi mogle ugroziti turističku sezonu, lažna je vijest koja se posljednjih dana masovno pojavila u češkim medijima, piše Glas Istre. 

Zbog toga su pozvali svoje građane da ne ljetuju u Istri, a na što su reagirali iz Turističke zajednice Istarske županije. Naime, istina je da su ribari imali problema protekle zime s meduzama, no češki mediji su to protumačili na pogrešan način. 

Zbog te vijesti gosti iz Češke i Slovačke šalju upite Turističkoj zajednici Istarske županije. Jedan Slovak tako otkriva da je početkom lipnja planirao doći na odmor u Istru pa pita je li istinita priča o masovnoj pojavi meduza na našoj obali.

Direktor TZ Istre Denis Ivošević kaže da su ovog tjedna poslali priopćenje češkim i slovačkim medijima "o stvarnom stanju u Jadranu" zbog čega su zatražili i mišljenje struke. 

Ivošević pretpostavlja da je netko iz Češke u našim medijima uočio da su se ribari žalili na masovnu pojavu meduza ove zime i tu vijest prenio sa zakašnjenjem, tumačeći to na pogrešan način. Direktor istarskog TZ-a ističe da nema nikakve opasnosti za kupače te da je vijest o masovnoj pojavi meduza na istarskoj obali izmišljena. I ribari sa sjeverozapada Istre potvrđuju da su meduze gotovo potpuno nestale iz njihova akvatorija. 

Jedan češki magazin piše čak kako su plaže u Piranu, Savudriji, Umagu, Poreču, Vrsaru i na cijeloj talijanskoj obali regije Friuli Venezia Giulia "prekrivene prozirnim ljigavim želeom". Na osnovu te lažne vijesti istaknuto je da se trenutačno ne isplati ondje planirati odmor.

Ključne riječi

Komentara 18

DU
Deleted user
10:41 27.05.2022.

Čehe ne smetaju ni natikače na Velebitu, gdje će ih meduze uplašit'?

ST
StariSokol
10:44 27.05.2022.

Pa i naši novinari su pisali da bi to moglo ugroziti turističku sezonu pa se sada čudimo.

MA
MaraM
10:18 27.05.2022.

Ruska propaganda ! Lani je onaj mali vuk Vucic pričao o malvaziji koja nista ne valja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije