Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predebeli vojnici

Češka vojska svojim će vojnicima kupovati tablete za mršavljenje

tajland (1)
REUTERS/AFP
31.08.2011.
u 16:31

Polovica od 22.000 profesionalnih vojnika je debela, a čak 3500 mora na liječenje zbog gojaznosti

Češka vojska priopćila je kako će svojim vojnicima početi besplatno dijeliti tablete za mršavljenje budući da je polovica od 22.000 profesionalnih vojnika debela, a čak 3500 vojnika mora na liječenje zbog gojaznosti.

Lijekovi za mršavljenje koji će vojnike vratiti u fizičku formu koštat će 30 eura mjesečno po vojniku. Ipak, stručnjaci upozoravaju da bi se vojnike trebalo natjerati da se više kreću i vježbaju, a ne da im se daju tablete.

Češki ministar obrane Aleksandar Vondra pak ne vidi ništa tragično u tome što im je svaki drugi profesionalni vojnik debeo, a svaki sedmi gojazan.

- Usudim se reći da je naša vojska bolja od ostalog stanovništva, uključujući političare i novinare. U bazama sam vidio dosta vitkih i mišićavih vojnika - kazao je ministar.

Komentara 3

Avatar Kairosa
Kairosa
16:59 31.08.2011.

Zar je vojska tako pasivna da samo žderu i ne kreću se

MA
medjimurac.at
07:53 01.09.2011.

Nisam znao da su cesi kosooki??

XX
XXXX2011
14:30 10.12.2011.

Vi VECERNJAKOVI novinari ako vec pisete o Ceskoj vojsci onda prikazite slike Ceskih vojnika a ne nekih Vijetnamaca.Pstali ste cita laprdacina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije