Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Prve kirurške maske proizvedene u Hrvatskoj

zaštitne maske DELT Papir d.o.o.
Foto: PR FOTO
1/8
25.06.2020.
u 13:15

Misao vodilja DELT Papira je podići svijest o zaštiti zdravlja na najviši nivo, a samim time mnogo ulažu u inovativne tehnologije kako bi njihovi proizvodi bili globalno konkurentni

Kao prva hrvatska tvrtka koja proizvodi papirnate proizvode poput toaletnog papira i ručnika, uprava tvrtke DELT Papir d.o.o. prilagodila se novonastalim potrebama tržišta te odlučila uložiti u novi proizvodni pogon za proizvodnju 3-slojnih kirurških maski.

Zaštitne maske postale su važno preventivno sredstvo očuvanja osobnog zdravlja, ali i zdravlja ljudi koji nas okružuju. Pandemija Covid-19 virusa u svega nekoliko mjeseci potpuno je promijenila svjetske gospodarske prioritete. Tvrtke koje se bave proizvodnjom higijenskih papirnatih proizvoda, zaštitne opreme, dezinfekcijskih sredstava, pregrada od pleksiglasa i mnogih drugih izuzetno traženih proizvoda koji su važni za opću zdravstvenu sigurnost postale su prekapacitirane, a njihovi proizvodni pogoni rade praktički neprestano. Misao vodilja DELT Papira je podići svijest o zaštiti zdravlja na najviši nivo, a samim time mnogo ulažu u inovativne tehnologije kako bi njihovi proizvodi bili globalno konkurentni.

Odluka o proizvodnji kirurških maski došla je kao potreba jer su i sami svojim zaposlenicima morali osigurati dostatne količine zaštitne opreme, uključujući maske, a to ponekad nije bilo jednostavno. Kako bi potpomogli tržište novim zalihama zaštitnih kirurških maski, u prvoj fazi proizvodnje uprava kompanije želi osigurati dovoljne količine za nacionalne potrebe. Svjesni činjenice da je proizvodnja u ovom trenutku glavni oslonac krizom poljuljane ekonomije te da svojim proizvodnim djelatnostima stvaraju znatan udio u tržišnom oporavku, ovim projektom, kao i svim dosadašnjim ulaganjima, tvrtka želi snažno doprinijeti gospodarstvu.

"Dobro planiranje proizvodnje maski sigurno će učiniti veliku razliku u zaštiti zdravlja građana."

„Planirajući novi proizvodni pogon, prvenstveno smo htjeli osigurati stabilnu opskrbu tržišta zaštitnim maskama za nastavak borbe s koronavirusom. Kirurške maske vrlo su koristan proizvod bez kojeg u ovom trenutku praktički ne možemo raditi u kolektivu, voziti se u javnom prijevozu, obavljati kupnju. Zbog svoje posebne strukture i filtrirajućih karakteristika, kirurške maske pokazale su se učinkovitima u sprječavanju širenja kapljica koje nastaju prilikom govora i disanja, a u svakodnevnom životu razgovor je ono što čini temelj rada i života.“, objašnjava jedan od razloga za novi investicijski ciklus u DELT Papiru direktor Alen Krajačić.

Svjedočimo globalnoj krizi koja je zahvatila i tržište zaštitne opreme, nužne u svakodnevnim situacijama. Svojim proizvodom DELT Papir želi olakšati hrvatskim tvrtkama dosadašnje dugotrajno čekanje na pošiljke iz inozemstva. Premda je situacija s nabavom zaštitne opreme u Hrvatskoj stabilizirana, vlasnici ističu važnost nacionalne proizvodnje koja bi u predstojećem razdoblju mogla biti od velike važnosti za neprekinutu stabilnost u opskrbi zaštitnom opremom.

„Naše tvrtke u svakom trenutku moraju biti u mogućnosti opskrbiti svoje zaposlenike zaštitnom opremom, posebno zaštitnim kirurškim maskama koje se mijenjaju više puta u smjeni. Jasno da se nadamo i željno očekujemo adekvatno medicinsko rješenje za okončavanje bitke s virusom, no vrijeme je neumoljivo, a mi ne želimo stvari prepustiti slučaju. Dobro planiranje proizvodnje maski sigurno će učiniti veliku razliku u zaštiti zdravlja građana.”, dodaje Kruno Kišak, direktor DELT Papira.

Privatni sektor očekuje bitka s neizvjesnim tržišnim previranjima, no tvrtke koje se bave proizvodnjom asortimana od značajne važnosti u novonastalim ekonomskim potrebama zasigurno treba i dalje podržavati jer o njihovoj stabilnosti ovise mnoga radna mjesta, ali i zdravstvena sigurnost naših sugrađana, zdravstvenih radnika i pacijenata.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije