Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak s novom upravom

Cerar: 'Nećemo dopustiti da Mercator propadne, pratimo stanje'

Mercator
Foto: Pixsell
11.04.2017.
u 13:48

Slovenski premijer kaže da prati situaciju i da će njegova vlada reagirati u slučaju potrebe

Slovenski premijer Miro Cerar sastao se u utorak s novim predsjednikom uprave Mercatora Tomislavom Čizmićem i direktorima Mercatora u Srbiji i Crnoj Gori koji su mu zajamčili da Mercator posluje stabilno.

"Svi su mi oni zajamčili da je Mercator stabilno poduzeće te da će se to potvrditi u petak na sjednici nadzornog odbora", kazao je Cerar novinarima nakon sastanka. 

Komentirao je i tvrdnje slovenskih medija o navodnom prelijevanju sredstava iz Mercatora u sustav Agrokora. 

"O tome za sada nema nikakvih dokaza, no očekujem da će stvari provjeriti i nadzorni odbor", dodao je.

Slovenski premijer rekao je kako je Mercator najveći poslodavac u Sloveniji i da dobro posluje, ali da mora ostati "zaštićen unutar Agrokora" i osiguravati radna mjesta u Sloveniji i regiji.

"Želimo da Mercator bude stabilan i da se razvija u korist zaposlenih, potrošača i svojih dobavljača" dodaje Cerar i napominje kako će njegova vlada u slučaju potrebe pravodobno reagirati

"Nećemo dopustiti da Mercator, poduzeće koje smo sami razvijali, sada propadne, bez obzira tko je njegov vlasnik. Budno ćemo pratiti događaje kako bismo reagirali u slučaju novih okolnosti", kazao je Cerar.

Potvrdio je da je o stanju u Mercatoru i problemima telefonski razgovarao s premijerom i novoizabranim predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Konstatirao je da je obojici cilj stabilnost te kompanije, koja je nakon preuzimanja od strane Agrokora u Sloveniji i Srbiji zadržala naziv Mercator. 

Na pitanje je li moguće da Slovenija ponovno preuzme Mercator, Cerar je rekao kako to trenutno nije tema. Neki slovenski mediji objavili su ankete prema kojima gotovo 50 posto građana žele povratak Mercatora u slovensko vlasništvo, a Cerar je komentirao kako je nemoguće ocijeniti je li tako nešto sada uopće moguće. 

Podsjetio je novinare kako je Agrokor za Mercator prije tri godine dao skoro pola milijarde eura, a Mercatorove financijske obveze prema bankama iznose 900 milijuna eura.

>>Novi direktor Mercatora: 'Svjestan sam situacije koja je u sadašnjem trenutku kompleksna'

>>Aleksandar Vučić: Ne možemo i nećemo svi potonuti s 'Agrokorom'

Komentara 1

BF
bf2
16:09 11.04.2017.

mercator je već propao,zato je i kupljen od strane agrokora...sada je agrokor u velikim problemima,i lako je moguće da bude kupljen od strane nekog trećeg

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije