Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slovenija
Povratak na članak

Cerar: Arbitraža je uvjet za bolje odnose

– Očekujemo od Hrvatske da se suzdrži od incidenata u Piranskome zaljevu te da poštuje vladavinu prava i sporazuma – kazao je Cerar.

Komentari 15

DU
Deleted user
09:56 24.04.2019.

Nikad to moj Cerar neces dozivit ni tvoj sin a ni 100 sinova u daljem narastaju !

VL
Avatar tigarbbb
tigarbbb
11:23 24.04.2019.

da se na trepavice postaviš,nečeš dobit arbitražu na ovakav lopovsko-prevarantski način.

VL
DU
Deleted user
10:22 25.04.2019.

Za one koji neznaju, arbitraza je neobavezna i bez slovenskog uplitanja u odluke tog tijela !

VL
Avatar nekakav
nekakav
13:35 24.04.2019.

eu nije rekla da je arbitražna odluka nevažeća. zašto se to kod nas tolko prešućuje?! mi iz arbitraže nismo izašli kako nalaže konvencija. ona odluka sabora je za domaće folklorne nastupe, ne za van. ni zoki, ni orešković, a ni plenki, je nisu na vrijeme pokrenuli, i tu se staje. arbitražna presuda je ok, fer je, za one koji poznaju pravnu (jedinu važeću i vrijednu) pozadinu slučaja. do 91-e piranska policija je ordinirala tim zaljevom. naše glupiranje sa izmišljanjem savudrijske vale je prevršilo svaku mjeru. gdje je savudrija, a gdje je zaljev?! zašto se šibenski zaljev zove šibenski, a ne recimo zaljev zablaće...? što ima savudrija sa zaljevom?! zašto se hrvatski pravnici oko ovog slučaja ne izjašnjavaju javno, otvoreno, već jedine izjave daju stari umirovljeni 'pravnici', koji jašu na političkom 'kursu'? dal je vama jasno što je bio predmet arbitraže? da smo mi tražili pola zaljeva, a slovenci gotovo cijeli? i da je za sud, bio to slovenski, hrvatski, arbitražni, ili onaj u hamburgu, sporni dio jedino onaj dio zaljeva kojeg obje strane svojataju, i da je arbitraža pravilno presudila da se taj sporni dio podijeli na pola?! sa malo mozga se vidi da u ovom slučaju nismo mogli dobiti pola zaljeva. u hamburgu bi jednako prošli. crta sredine se određuje ipak u nekim drugačijim slučajevima. umjesto da slavimo pobjedu, vraćanje sv gere, svih kopnenih spornih točaka, dobivanje (doslovno) dijela sečoveljskih solina, parka prirode vrhunskog, mi se glođemo oko 3 km2 blatne vode?!!!!

VL
BA
Barbasmora
08:56 24.04.2019.

Nažalost smo izgubili piranski zaljev ali dobili svGeru plus neke druge teritorije. Samo tesko nama to prihvatit, pa se moramo brukat i plakat i svadjat....budimo normalni i postujmo potpisane obaveze, medunarodno pravo in zapadnu civilizaciju.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.