Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ PREMINULE DJEVOJČICE

'Bili smo kod bake preminule djevojčice, dogovorili smo pokop'; 'Prijeti se socijalnim radnicima'

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
06.04.2021.
u 15:12

"Bili smo kod bake preminule djevojčice, dogovorili smo pokop, odgođen je za par dana. Troškovi će se pokriti u dogovoru s obitelji", dodala je Jugović.

Centar za socijalnu skrb u Novoj Gradiški u utorak je održao konferenciju za medije u povodu smrti dvogodišnje djevojčice koja je preminula od posljedica roditeljskog zlostavljanja. 

Ravnateljica Uprave za socijalnu skrb u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi Tatjana Katkić Stanić na početku je kazala:

"Apeliramo na javnost da se suzdrži govora mržnje. Socijalni radnici imali su nebrojen broj prijetnji i poziva, naziva ih se ubojicama, prijeti se njima i njihovim obiteljima. Narušena im je sigurnost. Provodimo analizu kako bi ubuduće izbjegli ovakve situacije. Izuzetno je važno u svim situacijama, kad govorimo o zaštiti djece, da u sustavu socijalne skrbi imamo i sve druge dionike koji su izuzetno važni za sigurnost djece u ovim situacijama, tu mislim na sustav odgoja i obrazovanja, tete u vrtićima, učiteljima u školi, pedijatre...", kazala je Katkić Stanić dodavši kako u ovakvim situacijama međuresorna suradnja mora biti promptna i žurna.

Riječ je zatim preuzela vršiteljica dužnosti Centra Maja Jugović.

"Obavila sam razgovore sa svim zaposlenicima, čekamo nalaze stručnih službi prema kojima ćemo dalje postupati. Jedina kolegica koja nije došla na posao ima COVID. Nismo dobili izvješće inspekcije. Ne bih komentirala ništa dok ne dobijemo službeno izvješće. Nije bilo nimalo lijepo ovih dana, to je naša stvarnost u kojoj trenutačno živimo. Djelatnici Centra iznijeli su mi osobna viđenja, stavove, načine na koje su provodili postupak i zasad ću ih zadržati za sebe", kazala je Jugović.

"Bili smo kod bake preminule djevojčice, dogovorili smo pokop, odgođen je za par dana. Troškovi će se pokriti u dogovoru s obitelji", dodala je Jugović.

Prijetnje djelatnicima, Centru i razriješenom ravnatelju prijavljene su policiji. Proveden je policijski očevid i u vezi s natpisom "ubojice" koji je osvanuo na zgradi Centra.

Komentara 66

CO
Cobra_
15:53 06.04.2021.

Znam jednog dečka, jer zna doći u kafić blizu moje kuće, , Rom je, ima oko 20 godina i petero djece, vidim sa njim troje, pitam ga gdje su ti ostalo dvoje, a on kaže da ih poklonio svom tati, ne žive sa njim.

Avatar Večernje žutilo
Večernje žutilo
15:22 06.04.2021.

"...'Naše radnike se naziva ubojicima, prijeti im se...'..."___A ne, ipak ljudi ne bi smjeli tako! Ne radi se o ubojicama, već o nesposobnim ljenčinama…

GE
generacija57
15:33 06.04.2021.

Vi socijalni radnici uvijek imate isto opravdanje,drugi put budemo bolje radili.Ali nezna se kada je taj drugi put.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije