Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovačke sudbine

Centar za beskućnike pun, najviše je hrvatskih branitelja

sklonište
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
26.12.2013.
u 11:51

Tu su trenutačno i dvije žene, za koje je nedavno uređen i poseban prostor, odvojen od muškaraca

Lijepo je kada te se netko sjeti. Vidiš da nisu sam, ali jako je teško – pričaju karlovački beskućnici, koje je poklonima razveselio karlovački župan Ivan Vučić sa suradnicima. Centar za beskućnike, nažalost, radi punim kapacitetom.

Topla riječ i ručak

Tu je trenutačno 21 osoba, dvije žene i devetnaest muškaraca, od čega su jedanaest hrvatski branitelje. Za žene je uređen i posebni dio, potpuno odvojen od muškog.

To je sada njihov privremen dom u kojem su pronašli sigurnost, toplinu i redoviti obrok, nakon spleta životnih okolnosti zbog kojih su u ovako teškoj situaciji.

–Bili bismo najsretniji da svi ovi ljudi imaju svoj dom. Međutim, stjecajem različitih okolnosti, od lihvara do nesretnih ljubavi, ostane se bez onog što se stječe u životu i nađe na ulici. Svakako da je u tom trenutku dobro da ima netko tko će mu pružiti krov nad glavom, toplu riječ i ručak.

Hvala Bogu da se tu našla i Koordinacija udruga iz Domovinskog rata i HVIDRA Karlovačke županije. Tako uz pomoć Grada i Karlovačke županije pomažemo, ne samo njima, nego kroz Socijalni program i svima onima kojima je pomoć najpotrebnija – rekao je župan Vučić.

Karlovačka županija podijelila je 400 paketa pomoći za što je osigurano 80.000 kuna. Potrebe su, nažalost, sve veće. Centru pomažu i mnogi drugi.

Dobili posao

Tako je i Gradska četvrt Gaza donirala hranu u vrijednosti tisuću kuna.– Zahvaljujemo svima na pomoći. Centar je sada pun, a u zimskim mjesecima za niskim temperatura osiguramo još osam, devet kreveta za najugroženije. Trebalo je urediti Dom za branitelje, da im se osigura hrana i smještaj, ali uz rad – napominje Petar Banić.

Dobra je vijest da su četvorica beskućnika dobila posao nakon što su završili program osposobljavanja u tri zanimanja.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Glina74
Glina74
17:57 26.12.2013.

gledaj u Karlovcu ima više funcionera nego beskučnika na 6 poltičara dolazi 5 beskučnika hahahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije