Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Socijala

Centar Jaškovo radi kvalitetno i razvijat će se diljem županije

'12.02.2013., Karlovac - Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opacic u posjeti Karlovackoj zupaniji srela se sa zupanom Ivanom Vucicem i ravnateljicom Centra za socij
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
13.02.2013.
u 13:30

Posjetom Centra za rehabilitaciju pokazali smo da socijalnoj politici nije sve na razini problema, ima i onih koji dobro rade – napomenula je

Centar za rehabilitaciju u Jaškovu radi iznimno kvalitetno i ubuduće će razvijati svoje usluge diljem županije – najavila je potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić tijekom jučerašnjeg obilaska ustanova na području Karlovačke županije.

 –Željela sam posjetiti Centrar u Jaškovu kako bi pokazali da u socijalnoj politici nije sve na razini problema, nego postoje i ustanove koje rade dobro, imaju rezultate i svoje usluge razvijaju na razini standarda Europske unije – zaključila je Opačić.

 O socijali na području županije razgovarala je i sa županom Ivanom Vučićem i njegovim suradnicima. Tom je prilikom zaključeno da je ovo prostor koji je opterećen nezaposlenošću i velikim brojem starijeg stanovništva. Ipak, treba podržati dobre projekte i vidjeti kako će se zajedničkim akcijama, ali i financiranjem postići bolji rezultati.

 –Ministricu smo upoznali sa stanjem socijalne skrbi na području županije, a u tom razgovoru jasno smo izdvojili naše prioritete. Jedan od njih svakako je proširenje kapaciteta Doma za starije i nemoćne Sveti Antun u Karlovcu.

To je projekt na kojem radimo već tri godine i svakako očekujem podršku mjerodavnog ministarstva. Riječ je o prenamjeni prostora nekadašnje vojne zubne ambulante, u kojem je sada računovodstvo Hrvatske vojske u prostor za smještaj novih korisnika doma. Mi smo osigurali novac za projektnu dokumentaciju, nakon čega nas očekuje kandidiranje tog projekta prema ministarstvu ili, što je još izglednije, prema fondovima EU – najavio je karlovački župan nakon sastanka.

 Ministrica Opačić obišla je i Centar za rehabilitaciju Vojnić. Posjetila je i Centar za socijalnu skrb Karlovac oko kojeg se nedavno dizalo puno prašine zbog izbora nove ravnateljice. To nije željela komentirati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije