Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbrinjavanje

Čelniku Mladeži HDZ-a Karlovac stalni posao u državnoj tvrtki

hdz
Patrik Macek
20.10.2010.
u 10:02

Direktor Inkasatora tvrdi da je zapošljavanje Matije Perkovića bez natječaja zakonito - ljetos su ga zaposlili na određeno vrijeme, stekao je iskustvo, pa dobio radno mjesto.

Matija Perković dobio je ugovor na neodređeno vrijeme i u Inkasatoru radi u pravnoj službi, na poslovima matične evidencije, rekao je Vlatko Ivka, direktor Inkasatora.
Potvrdio nam je time anonimne informacije o zapošljavanju bez natječaja predsjednika Mladeži HDZ-a Karlovca.   

S obzirom na političku funkciju, M. Perković očito je zanimljiviji javnosti od ostalih djelatnika, pa njegovo novo radno mjesto nije ostalo neprimijećeno. U jednom dopisu stoga i piše da je, navodno, riječ o nezakonitom zapošljavanju, bez javnog natječaja.

– Tu nema ništa sporno, Matija Perković ljetos je mijenjao djelatnike na godišnjem odmoru, potom jednu djelatnicu koja je bila na bolovanju do početka listopada. Po Zakonu o radu nije potrebno za to radno mjesto raspisati natječaj, nego mogu sklopiti ugovor s djelatnikom koji je u tvrtki radio na određeno vrijeme – kazao je Vlatko Ivka. Dodao je da je M. Perković zaposlen na radnom mjestu koje mu odgovara po stručnoj spremi - riječ je o srednjoj stručnoj spremi, a to što je angažiran kao predsjednik Mladeži HDZ-a nije utjecalo na zapošljavanje.

– Petero naših djelatnika uskoro odlazi u mirovinu, od toga jedna djelatnica u invalidsku mirovinu, a ostali u starosnu. Početkom studenoga ostat ćemo bez četvero, a sljedeće godine bez još jednog djelatnika. Novi nam je radnik trebao i zbog povećanog obujma posla – objasnio je V. Ivka.

Inkasator će, po novoj sistematizaciji radnih mjesta od 1. studenoga, imati 49 zaposlenika, a ne 53, kao do sada. Prema riječima direktora, to je optimalan broj i u dogledno vrijeme ne planiraju zapošljavanja.

Plaće nisu smanjivali, što su neka poduzeća, zbog krize, učinila. Rezultati poslovanja za devet mjeseci pozitivni su, pa niti sada neće smanjivati plaće.

Komentara 4

OB
-obrisani-
10:48 20.10.2010.

banda lopovska na vlasti uči vlastite sljedbenike kako da i oni postanu ---banda lopovska----HDZ= SKJ tako su i oni djelili poslove podobnicima

MU
muthafka
19:21 20.10.2010.

komunisti su djećja emisija za ovo što ovi rade i opet sve po nalogu Centralnog komiteta kradezea!

GR
grunfdgrejt
16:48 21.10.2010.

Neka netko provjeri da li je Perković radio i u upravi za ceste ili tako nešto. Ako je, onda se poslovi stvarno lijepe za njega i može se reći da je rođen pod sretnom zvijezdom. Jedina je nesreća što ne može pronaći posao izvan HDZ-a. Ali što će - nekako će to preživjeti. Pogledajte samo njegovog prethodnika, nesretnika Trupkovića - umire od dosade na jaslama HDZ-a, a lova kaplje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije