Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BiH

Čelnika ratnih vojnih invalida saslušavala policija zbog prijetnji veleposlaniku SAD

Povorka ponosa u Sarajevu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
10.09.2019.
u 11:10

Uz američkog veleposlanika Nelsona, koji je deklarirani homoseksualac, potporu sarajevskoj Povorci ponosa dali su gotovo svi diplomatski predstavnici utjecajnih država akreditirani u BiH, a britanski, francuski i talijanski veleposlanici osobno su sudjelovali u toj manifestaciji

Predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida Federacije BiH Mujo Aganović potvrdio je u utorak medijima da je pozvan na policijsko salušanje jer je javno prijetio američkom veleposlaniku u toj zemlji negodujući zbog njegove potpore Povorci ponosa kojom su prvi put u Bosni i Hercegovini promovirana prava LGBT osoba.

Kao jedan od govornika na "Danu tradicionalne obitelji" održane uoči Parade u organizaciji konzervativne i vjerske udruge, Aganović je Povorku ponosa nazvao "teroriziranjem građana".

"Javno paradirati, provocirati i terorizirati građane nitko nema pravo, čak ni američki veleposlanik sa zastavom (duginih boja) na američkom veleposlanstvu", kazao je protekle subote Aganović.

Veleposlaniku Nelsonu poručio je da je on gost u njegovoj zemlji u kojoj je on Aganović "domaćin".

Povorka ponosa u Sarajevu
1/11

U utorak je Aganović rekao da je u policiji ispitan zbog sumnje da je svojim govorom poticao na nasilje te je poručio da i sada stoji iza svake riječi koju je izgovorio.

"Spominjanje američkog veleposlanika u mom govoru moje je pravo onoliko koliko je njegovo pravo da on u mojoj državi svoje osobno seksualno opredjeljenje demonstrira i nameće za tri milijuna građana ove države i da koristi svoj diplomatski status i on i svi drugi", kazao je Aganović za portal Faktor.

Uz američkog veleposlanika Nelsona, koji je deklarirani homoseksualac, potporu sarajevskoj Povorci ponosa dali su gotovo svi diplomatski predstavnici utjecajnih država akreditirani u BiH, a britanski, francuski i talijanski veleposlanici osobno su sudjelovali u toj manifestaciji.

Sedamnaest veleposlanstava te Delegacija EU u BiH i misija Ujedinjenih naroda u toj zemlji naknadno su se oglasili zajedničkom izjavom kojom su pozdravili održavanje Povorke ponosa.

"Stanovnici Bosne i Hercegovine udružili su se i odbacili strah i mržnju i umjesto toga pokazali svijetu da je BiH doista otvorena i tolerantna zemlja koja poštuje prava svih pojedinaca", navodi se u zajedničkoj izjavi u kojoj je vlastima u BiH upućen i poziv da sada zakonom zajamče prava na buduća slična okupljanja.

Stajalište Aganovića je da su svi oni zajedno s ostalih tri tisuće sudionika povorke zapravo promovirali "paradu srama" i vrijeđali  Allaha.

"To nećemo dopustiti", zaprijetio je Aganović i dodao da njemu čestitke sa Zapade ne trebaju jer se on srami zbog činjenice da je u Sarajevu održana Povorka ponosa.

Kazao je i da cijeni sve ono što bilo koja država na svijetu, pa i SAD ili Velika Britanija čine kako bi BiH postala građanska država no da su zahtjevi gay populacije zapravo "iživljavanje nad ljudskim pravima".

Ključne riječi

Komentara 7

KO
korisnik70
11:23 10.09.2019.

Podrška Aganoviću!

IL
ildefonsa
11:42 10.09.2019.

I opet naši desničari stoje uz one koje inače pljuju u komentarima a protiv demokratskih vrijednosti i slobode zapadnih država...

DR
DrJok
16:20 10.09.2019.

odlicna ideja da se lgbt pokret promovise i u federalnom delu bih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije