Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTAJA POREZA Dropulić i Canjuga svjedočili o 120 milijuna kuna

Čelnici NK Croatije ostali sami na optuženičkoj klupi

12.02.2009.
u 19:24

ZAGREB – Na suđenju zbog zloporaba u poslovanju od 120 milijuna kuna, za što se terete trojica bivših čelnika NK Croatije – Mirko Novosel, Tomo Horvatinčić i Damir Vrbanović – te bivši gradski pročelnik za graditeljstvo Boris Ordulj, posljednji je oslobođen nakon što je tužiteljstvo odustalo od njegova progona.

Ordulj se teretio da se s Novoselom dogovorio o tome da računi za radove na sjevernoj tribini maksimirskog stadiona stižu na ime kluba, na što klub nije imao pravo po zakonu, a za to je kasnije dobio 40 milijuna kuna povrata poreza. Za odustajanje tužiteljstva od Ordulja presudno je bilo svjedočenje bivše gradonačelnice, a sada ministrice Marine Matulović Dropulić. Rekla je da je uoči Svjetskih vojnih igara 1999. za preuređenje sjeverne tribine bilo predviđeno 650 milijuna, a NK Croatia i Grad Zagreb dogovorili su se da će to podmiriti u omjeru otprilike 45:55. NK Croatia je trebala uplatiti cijeli iznos za 30-godišnji najam stadiona, ali nije imala novca.

Stoga je Grad klubu dao kratkoročne pozajmice, i to tako da je plaćao izravno izvođačima. Bivša gradonačelnica rekla je da je na sastanku, na kojem se poveo razgovor o tome da će klub tražiti povrat poreza, Ordulj izjavio kako misli da NK Croatia na to nema pravo te da će morati vratiti novac čak i ako dobije povrat poreza.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije