Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTRAJK

Čekaju plaću i traže zaštitu zakona i ljudskih prava od države

radnici
Dragutin Šantoši
11.05.2010.
u 10:01

Radnici tvrtke Tehnodrvo ne žele raditi dok im poslodavac, Aleksandar Madon, ne isplati plaću za veljaču 2010. godine, jer nemaju od čega prehranjivati obitelji.

SLATINA – U posljednje dvije godine radnici slatinske tvrtke Tehnodrvo četiri su puta, posredstvom sindikata i Gospodarsko-socijalnog vijeća, odlazili na mirenje s poslodavcem kako bi im isplatio zarađenu plaću.

Na posljednje mirenje, koje je sam predložio, poslodavac nije ni došao, pa je preostalih dvadesetak radnika od 27. travnja u štrajku.

Radnici ne žele raditi dok im poslodavac, Aleksandar Madon, ne isplati plaću za veljaču 2010. godine, jer nemaju od čega prehranjivati obitelji. 

"Dvije plaće isplatio je u gotovini, a ne preko računa, što je radnicima stvorilo probleme u banci koja im je smanjila minuse. Plaće se umanjuju za rate kredite koje imaju radnici, a poslije se ne uplaćuju. I dalje ćemo ustrajati u zaštiti svojih prava, pa molimo nadležne državne službe da pomognu u prekidanju ove farse koja šteti radnicima i ugledu zemlje. Nepoštivanje zakona i ljudskih prava pravna država ne bi smjela tolerirati", ističu u pismu upućenom medijima radnici koji je boje osobnog istupanja u javnosti zbog mogućnosti neproduženja ugovora o radu na određeno vrijeme.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije