Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Čeka nas temperaturni šok! Zatoplit će za čak 25 stupnjeva Celzija

snijeg
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/13
Autori: žg, Petar Grubišić, čr, zm, mm
19.12.2009.
u 18:19

Današnji snijeg i nevrijeme najviše nevolja zadali su Istri. Pula je zbog 20 centimetara snijega bila u potpunom kolapsu. Zbog toga je pulski gradonačelnik Boris Miletić sazvao krizni stožer zaštite i spašavanja.

Obilni snijeg, ledena kiša i jaka bura danas su potpuno paralizirali cijelu Hrvatsku i izazvali pravi kolaps.

Zasjat će sunce
Međutim, kako nam kažu u Državnom hidrometeorološkom zavodu, još ćemo se danas smrzavati, a već od ponedjeljka ujutro bit će znatno toplije, dok će sredinom tjedna jutarnja temperatura narasti čak i do plus deset Celzijevih stupnjeva. Tako će nas, sudeći prema predviđanjima prognostičara, zahvatiti pravi temperaturni šok u samo nekoliko dana.

>>Snijeg zameo Hrvatsku, u Istri izazvao kolaps

Razlika u temperaturi bit će čak 25 Celzijevih stupnjeva. Idućih dana, sudeći prema prognozi, neće biti snijega, nego će se vrijeme proljepšati. Već sutra će biti sunčano, a idućih dana promjenljivo oblačno s kišom. Tek potkraj tjedna ponovno bi se trebalo pojaviti sunce. Inače, novom snijegu još se jedino mogu nadati Ličani, i to u ponedjeljak.

Današnji snijeg i nevrijeme najviše nevolja zadali su Istri. Pula je zbog 20 centimetara snijega bila u potpunom kolapsu. Zbog toga je pulski gradonačelnik Boris Miletić sazvao krizni stožer zaštite i spašavanja.

Kaos u Puli
Još od 1985. godine Pula nije doživjela ovakvu blokadu zbog snijega. Nije vozio gradski prijevoz, trgovine nisu bile otvorene, a mnogi radnici nisu uspjeli doći na posao – rekao je pulski gradonačelnik. A koliko je snijeg iznenadio Puljane, najbolje govori činjenica da ni vozila Hitne pomoći nisu mogla doći do ljudi koji su se ozlijedili na ledenim površinama.

Za razliku od Istre, Lika je snijegom potpuno zametena. Najviše snijega palo je na Plitvičkim jezerima, čak 56 cm, u Udbini 50, a u Gospiću 41 cm. Zbog toga su mnoga manja mjesta u Lici bila odsječena od svijeta.

A snježni pokrivač iznenadio je i Zimsku službu Zagrebačkog holdinga koja nije uspjela na vrijeme očistiti prometnice. Tek danas ujutro oko šest sati na teren su poslali 198 vozila za raščišćavanje, ali odmah su se ogradili da im za taj posao treba još cijela noć.

Ključne riječi

Komentara 25

OB
-obrisani-
18:42 19.12.2009.

Sjebali smo klimu totalno, sramota! Hitler je onomad snimio svoj \"Trijumf volje\", i svi znamo kako je taj njegov trijumf izgledao. No, danas smo svjesniji i pametniji i objektivniji pa ćemo mi snimiti \"Trijumf gluposti prepotentnih majmuna\".......

DU
Deleted user
21:04 19.12.2009.

ODISEJ. Na tvoje pitanje sta je Holding. To je novo Hrvatsko ime za Firmu u kojoj glavni direktori pokradu sve sto se pokrasti moze,a radnici ostanu Drzati (Holding) praznu vrecu.

DO
doktorica
08:31 20.12.2009.

Sreća je da je zasnježilo za vikend.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije