Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČOVJEK KOJEM SE VJERUJE Ivo Čović danas će preuzeti dužnost:

Čeka me težak posao

Ivo Čović bio je prvi izbor stranačkog šefa Zorana Milanovića, a Bandić je pristao na imenovanje
Foto: Saša Zinaja
12.08.2008.
u 20:28

Gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak me zamolio da preuzmem dužnost predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga i ja sam prihvatio – rekao je Ivo Čović i tako potvrdio vijest koju je Večernji list još jučer prvi objavio. Nekadašnji predsjednik uprave Hrvatske elektroprivrede ponudu je prihvatio iako je svjestan svih problema koji će ga dočekati na novome radnom mjestu.

– Znam da me čeka težak posao, ali sam siguran da zbog iskustva koje imam u upravljanju velikim sustavima mogu popraviti poslovne rezultate Holdinga i promijeniti narušenu percepciju tvrtke u javnosti – zaključio je Čović.

Iako se nagađalo da ga je Zoran Milanović nagovorio da preuzme dužnost, iz provjerenih izvora doznajemo da Čović i predsjednik stranke o novom angažmanu nisu ni razgovarali. Posljednji put susreli su se na Alki, ali tada je tamo bio i Milan Bandić.

Također, malo je vjerojatno da je Čović bio Milanovićev prvi izbor samo zbog zavičajnih veza. Naime, obojica su, jedan podrijetlom, a drugi rođenjem, iz Sinjske krajine.

Puno je uvjerljivija teorija da Čović jedini iz zagrebačke garniture SDP-a uživa povjerenje, ako ni zbog čega, onda stoga što mu je i pokojni Ivica Račan vjerovao.

Čović će danas i službeno preuzeti dužnost predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga, nakon čega će se na novinskoj konferenciji obratiti javnosti te objasniti svoje planove za tvrtku.

Iako je dosad u Gradskom poglavarstvu bio zadužen upravo za gospodarstvo, opći je dojam da se nije Ljubičiću miješao u posao.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije