Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.06.2014. u 12:00

Milanović je branio Čačića i čekao sve do pravomoćnosti presude kad je prvi potpredsjednik sam napustio Vladu.

Radimira Čačića njegovo mjesto u Milanovićevoj vladi čeka. Zašto bi onda on čekao godinu i pol do parlamentarnih izbora.

Želi natrag u fotelju potpredsjednika za gospodarstvo, a Branko Grčić želi što prije iz nje. A i onako je nitko razuman neće. Matematika je jasna.

Ovo nije nemoguć scenarij. Milanović je branio Čačića i čekao sve do pravomoćnosti presude kad je prvi potpredsjednik sam napustio Vladu. Premijer nikada o njemu nije rekao nijednu ružnu riječ. Čak ni po kuloarima (što bi inače bilo normalno). Navodno su se često prijateljski čuli telefonom dok je Čačić ‘ljetovao’ u pulskom zatvoru.

S druge strane, Vesna Pusić i njen HNS tonu sve dublje i više ne mogu biti koalicijski partner za budućnost. Ne predstavljaju realnu političku snagu. Ne prelaze izborni prag, ali zato bi neki HNS-ovi saborski zastupnici mogli prijeći Čačiću u novu stranku. Time bi se mogla očuvati i nova većina u Saboru. Milanović nije uspio rekonstruirati Vladu iako su dva nova ministra krenula žestoko: Varga je ekspresno posmjenjivao sve Ostojićeve suradnike.

Na dan kad je Vlada usvojila master plan za zdravstvo bivšeg ministra, rekao je da on nije dovoljan. Jovanovićev nasljednik Mornar misli da sve mora raditi obrnuto od svog prethodnika. To je možda i točno, ali sada već i sam priznaje da se nespretno izrazio kad je rekao da će mu prvi potez biti da zatraži blagoslov kardinala Bozanića i Puljića. Iako nije član SDP-a, ipak je ovo sekularna vlada. Premijer ima problem s predsjednikom vladajuće stranke (a vrijedi i obrnuto).

Nebulozni pokušaji da guvernera HNB-a dovede na mjesto potpredsjednika za gospodarstvo nisu uspjeli, ako su ikad i bili ozbiljni. Vlada djeluje kao ispuhana vreća za napucavanje. Koliko god godina i pol bila kratko vrijeme za neki novi početak, toliko je i predugo za čekanje. Milanović neće dati vlast HDZ-u bez borbe i preko noći. Ali za to mu nisu dovoljni ministri koji su došli “s fakulteta u fotelju”. Povijest uči da je puno bolje “iz zatvora u fotelju”.

>>Radimir Čačić: Uskoro će vam biti i previše mojih izjava

>>Grčić: Kako bi Čačić rušio Vladu koju je stvarao?

Komentara 17

Avatar kjelas1
kjelas1
13:43 22.06.2014.

Osuđeni dvostruki ubojica iz nehata. I bahatosti! Spasitelj Hrvatske? NE HVALA !!!

AL
alfa5
12:24 22.06.2014.

radimir cacic,,,kao osudjenik i ubojica dvoje nevinih ljudi,,,,u nijednoj,,,pametnoj zemlji,,,se vise nikada ne bi smio baviti politikom,,,,ali,,,posto ima,,iza ledja premijera,,,koji ga je i smjestio na ljetovanje,,,u hotel iz kojeg je izlazio i dolazio kad je htio,,,moze sta i hoce ,,,,ali ne i dokle hoce,,,ako cacic udje u vladu,,,onda je to definitvno sve samo ne vlada,,,i narod ce izaci na ulice jer dosta je da kriminalci i ubice vode zemlju to ce se dogoditi definitvno ako premijer misli da ce mu i ,,,to,,,proci,,,ljuto se vara,,,vec se o tome naveliko prica korz narod u hr samo on nezna jer on nikada i nije slusao narod samo srbe,,neka cita komentare naroda po svim medijima i valjda ce shvatiti a ako ipak nemoze shvatiti onda ima velikigh psihickih problema a sve bas govori da to ima,,,bar do sada se pokazalo...stoga cacic nikako nemoze da se bavi politikom jer to bi bila velika sramota za hrvatsku ionako je premijer itekakva sramota za hr pa nitko od drzavnika drugih zemalja ne zeli da ga sretne i pokusavaju sve da bi to izbjegli,,,zar to ne vidi,,,ja vise ionako ni ne citam njegove izjave jer je svaka rijec laz a i nemam vremena vise slusati gluposti

Avatar nevjerni_vjernik
nevjerni_vjernik
14:28 22.06.2014.

Ako čačić dobije više ikoje izbore....pa makar i za jesni odbor......onda neka ide sve u.......zajedno s onima koji njemu i Bandiću daju glas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije