Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezakonit ulazak

Čeh vozio državljane Kosova u Italiju, ali 'pao' kod Sredanaca: Policija im pomrsila planove

Policija razbila krijumčarski lanac
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
25.04.2023.
u 11:39

Četiri državljana Kosova našli su policajci u automobilu na autocesti kod Sredanaca. Išli su u Italiju, a vozio je Čeh koji je uhićen. Slijedi kriminalističko istraživanje.

Državljane Kosova, od 26, 27, 44 i 55 godina pronašli su jučer ujutro policajci PU brodsko-posavske u automobilu kojeg je vozio Čeh (37). Na autocesti A3 (kod Sredanaca), zaustavljen je osobni automobil čeških registarskih oznaka. U unutrašnjosti automobila su se nalazile su se četiri osobe, a svi su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

"Kriminalističkim istraživanjem nad 37-godišnjakom je utvrđeno da je isti sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom, iz koristoljublja pomogao stranim državljanima koji su ilegalno ušli u Republiku Hrvatsku u protuzakonitom kretanju vozeći ih u smjeru Italije", javlja PU brodsko-posavska.

Policijski službenici su uhitili 37-godišnjaka zbog sumnje u Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje dok će se prema državljanima Republike Kosova provesti upravni postupak.

Brodsko-posavska policija podsjetila je na nekoliko prethodnih pokušaja krijumčarenja ljudi, poput onog iz 26. ožujka, kada su na graničnom prijelazu Stara Gradiška uhvatili 62-godišnjaka koji je petoricu turskih državljana ilegalno uveo u Republiku Hrvatsku. 

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske 21. ožujka u Slavonskom Brodu kontrolirali su osobni automobil talijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 41-godišnji državljanin Islamske Republike Pakistan. U unutrašnjosti automobila su se nalazila četiri državljana Kine koji imaju zabranu ulaska u Hrvatsku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije