Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potraga u tijeku

Čeh u sandalama planinario po Biokovu, sad ga traži i helikopter

gss helikopter
Ivo Čagalj/PIXSELL
22.09.2010.
u 13:13

Na Sljemenu je pak nestala 66-godišnjakinja koja je s prijateljicom brala gljive.

Češki turist J. G. (57) svojom je nepromišljenošću na noge digao Hrvatsku gorsku službu spašavanja. Spasioci stanica Makarska i Split, a od 10 sati jutros i helikopter ratnog zrakoplovstva tragaju za njim od kad je Županijski centar 112 sinoć oko 22.30 sati zaprimio dojavu.  Zabrinuti prijatelji kazali su kako se Čeh jučer ujutro (utorak) u običnim sandalama uputio na Biokovo. Posljednji se put javio oko 17 sati i očekivali su da će se do mraka spustiti s planine, no nije se vratio u Drvenik gdje je odsjeo.

Tijekom noći pokušali su locirati mobitel, no rezultati lociranja nisu od velike koristi spasiteljima, a na pozive upućene na njegov broj nema odgovara, izvijestili su iz HGSS-a. 

Spasioci pročešljavaju područje, a riječ je o krševitu i nepreglednu terenu, punu oštrih stijena, škrapa i litica.

- I u ovom je slučaju riječ o turistu u sandalama što sigurno nije odgovarajuća obuća za planinarenje po Biokovu. Uz to, sam se uputio u planinu, što također nije sretna okolnost i čini njegovo lociranje na širokom prostoru vrlo teškom zadaćom - požalili su se iz službe.

Na Sljemenu potraga za Zagrepčankom traje već dva dana

Već dva dana traje intenzivna potraga na obroncima zagrebačke Medvednice za nestalom G. B. (66) iz Zagreba koja je posljednji put viđena na Sljemenu prije dva dana i od tada joj se gubi svaki trag. U potragu su uključeni pripadnici HGSS-ove stanice Zagreb, građani i udruge, no za sada bez rezultata. Gospođa, koja je znala često odlaziti na Sljeme s društvom i brati gljive, kako neslužbeno doznajemo, uputila se na vrh Medvednice s prijateljicom. Kada su došle gore, razišle su se oko 10.30, te su se dogovorile da će se susresti kod Tomislavova doma.

Međutim, G. B. se u dogovoreno vrijeme nije pojavila. Prijateljica i njezin nećak obavijestili su policiju o njezinu nestanku, a policajci je nisu pronašli na adresi stanovanja pa se za njom organizirala za sada bezuspješna potraga.

– Upravo završavamo pretraživanje vršnog dijela Sljemena – rekao je Robert Erhardt, pročelnik zagrebačkog GSS-a.

– U potrazi sudjeluju spašavatelji i psi tragači, policija te pripadnici Dobrovoljne vatrogasne postrojbe Gračani. Za sada ova intenzivna potraga nije dala rezultata. Kontaktirali smo i sa zagrebačkim bolnicama, ali nikoga tko odgovara opisu nestale nisu primili - objasnio je Erhardt.

 

Ključne riječi

Komentara 12

TR
trckaralo
15:32 22.09.2010.

trebalo bi budalu ostaviti gore! moš mislit kak bi češka služba spašavanja reagirala da su dobili dojavu da je neki hrvat u japankama otišu u Visoke Tatre i izgubio se....

HU
hudyboy
15:45 22.09.2010.

Pa ti česi su stvarno nenormalni...

DU
Deleted user
14:31 22.09.2010.

Koliko ce taj Ceh platiti za akciju spasavanja? U EU bi platio goleme novce!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije