Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Telefonirao s ocem

Čečenski zapovjednik džihadista Islamske države: Rusija će biti sljedeća

Irak
Foto: Reuters/PIXSELL
10.10.2014.
u 23:24

Omar al-Šišani kojem je pravo ime Tarkhan Batirašvili vođa je snaga koje se bore za islamski kalifat u Siriji i Iraku.

Čečenski zapovjednik džihadista Islamske države Omar al-Šišani u telefonskom razgovoru sa svojim ocem poručio je da će Rusija biti sljedeća, javlja Bloomberg.

- Rekao je ''ne brini se tata doći ću doma i pokazati Rusima. Sada me slijede tisuće, a bit će ih još više. Osvetit ćemo se Rusiji'' - ispričao je njegov otac Temur Batirašvili koji živi u Gruziji.

Omar al-Šišani kojem je pravo ime Tarkhan Batirašvili vođa je snaga koje se bore za islamski kalifat u Siriji i Iraku.

Inače, za Islamsku državu, prema procjeni Elene Suponine stručnjakinje za Bliski Istok i savjetnice direktora Moskovskog Instituta za strateške studije, bori se oko 1000 džihadista koji govore ruski. Većina njih su Čečeni.

>> Islamska država zauzela više od trećine Kobanija 

>> Jimmy Carter kritizirao Obamu zbog ISIS-a: Čekali smo predugo

Komentara 53

DR
dragec5474
01:47 11.10.2014.

Treba im vječnost par kurda poraziti...a kamo li neku silu ko Rusiju!

MX
Mister X
00:16 11.10.2014.

Čečenski zapovjednik militanata Islamske države: Rusija će biti sljedeća blago pametnim englezima sve znaju ... Sad je Putin u velikom strahu .... Isprepadali su ga do kraja ili do jaja? ... jel 1000 bosonogih i bez municije NATO sveza suza su jaki protivnici tako da Putin ne spava od brige nakon te jake izjave jednog islamista "šaljivčine" koji sigurno neče preživjeti svoju borbu za riblju čorbu .....

NE
Nepobjedivi
02:31 11.10.2014.

Operaciju destabiliziranja juga Rusije i zapada Kine pomoću ISIL-a nije smislila CIA, nego gotovo cijela američka politička, vojna i obavještajna elita. Priča je počela još prije rata u Siriji, kada je stvorena jezgra budućeg ISIL-a, kao dodatka i možda čak važnijeg igrača od Al Qaede, a intenzivirana je prošle godine.....Tako je, recimo, John McCain u svibnju prošle godine održao tajni sastanak s vođama Slobodne sirijske armije, među kojima je bio i Ibrahim al-Baghdadi, koji se kasnije proglasio glavnim vođom ISIL-a i dodijelio si titulu kalifa ISIL-a.....U siječnju ove godine Obama je sazvao tajnu sjednicu Kongresa, čije je članove informirao o naoružavanju militanata u Siriji, a naročito članova ISIL-a.....Zatim je šef izraelske vojne obavještajne službe Aviv Kochavi objavio da se pripadnici Al Qaede i ISIL-a obučavaju, pod nadzorom NATO-a, u tri kampa u Turskoj.....U svibnju ove godine Saudijska Arabija je poslala teško naoružanje ISIL-u radi invazije na Irak specijalnim vlakom kojeg su osiguravale turske tajne službe.....27. svibnja Barzani, predsjednik regionalne kurdske vlade u Iraku, održao je sastanak u Jordanu radi koordinacije snaga iračkih Kurda i ISIL-a u cilju napada na vojne snage centralne vlade Iraka.....Početkom lipnja počeo je zajednički napad, pri čemu su se pripadnici ISIL-a posebno bavili etničkim čišćenjem "nevjernika" kako bi privukli više pažnje medija.....Uskoro su Amerikanci i članice Zaljevskog saveza za suradnju, kojeg čine Saudijska Arabija i 7 patuljaka, dobili povod - pojačan medijskim bombama o pogubljenju američkih i britanskih talaca - da bombardiraju pripadnike ISIL-a, ali tako da zapravo među njima ne bude mnogo žrtava. Tako su, primjerice, bombardirane prazne zgrade u Rakki, koje su pripadnici ISIL-a napustili dva dana ranije te sirijske rafinerije, koje su navodno držali pripadnici ISIL-a.....Pri svemu tome ISIL istodobno i dalje neometano krade naftu u Siriji i Iraku i prodaje je - usprkos rezoluciji Vijeća sigurnosti UN br. 2170 - preko turske luke Ceyhan i Izraela, koristeći tankere tursko-azerbejdžanske kompanije Palmali Shipping i zaštitu Amerike i Saudijske Arabije.....Kao šlag na tortu dolazi činjenica da osim kalifa Ibrahima praktički u ISIL-u Arapi više nisu komandiri, nego su to, takoreći preko noći, postali novopridošli Čečeni i Kinezi, koji su dobili zadatak da uskoro ugroze jug Rusije i zapad Kine.....Ako ništa drugo, gospodarima kaosa mora se priznati da virtuozno rade svoj posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije