Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOROR U RUSIJI

Čečenski vođa Doku Umarov tvrdi da je naredio napade na Moskvu

Umarov
31.03.2010.
u 20:25

Umarov je Rusima poručio kako više neće moći "mirno promatrati rat na Kavkazu na svojim TV prijamnicima" jer će "rat doći i u njihove ulice" pa će ga moći "osjetiti na vlastitoj koži".

Vođa čečenskih pobunjenika Doku Umarov preuzeo je odgovornost za napade u moskovskoj podzemnoj željeznici u ponedjeljak. U videoporuci postavljenoj na internetsku stranicu koju koriste čečenski pobunjenici Umarov je rekao da je on osobno naredio napade.

Teroristički napadi poduzeti su u znak odmazde jer su ruske snage sigurnosti 11. veljače kod sela Arshtyja izvele masakr nad "nedužnim stanovnicima Čečenije i Ingušetije" u trenutku dok su oni brali češnjak potreban za prehranu njihovih obitelji.
Riječ je, tvrdi Umarov, o namjernom napadu na siromašne ljude, koji su najprije pobijeni, a onda su se ruske snage iživljavale nad njihovim tijelima. 

Umarov je upozorio Rusiju da se spremi na nove napade, koji se uslijediti kao osveta za ubijanje civila na Kavkazu. Rusima poručuje kako više neće moći "mirno promatrati rat na Kavkazu na svojim TV prijamnicima" jer će "rat doći i u njihove ulice" pa će ga moći "osjetiti na vlastitoj koži".

Na stranici se navodi da je ta poruka snimljena u ponedjeljak, nakon napada na metro u Moskvi. 

BBC podsjeća da je Umarova poruka kontradiktorna izjavi njegova glasnogovornika koji je ranije danas rekao Reutersu da njihova militantna grupa nije izvela napade u Moskvi te kako ne znaju čije je to djelo.

Komentara 57

EU
eunija
00:31 01.04.2010.

01.04.2010. u 00:16h Denon je napisao/la: Samo me interesira dali ce se ikad vise pojaviti ponovo tenor poput Pavarotija mislim da nece, jednostavno se muskost kod muskaraca smanjuje __________ Evo ti bidan bezmudni sopran

AO
antibiotik-onaj antibiotik
01:15 01.04.2010.

Vidim da neki ne mogu bez mene i da im se svijet ruši pa da im u ovim kriznim trenutcima pomognem jer vidim da ih sile mraka gaze ko zelje, dakle Čečeni i simpatizeri ovako to izgleda kada to rade Rusi http://www.youtube.com/watch?v=Arivw0qXfxQ&feature=fvw naravno da se uradak nekako baš i ne bude svidio neonacistima i naciđihadlijama ali tako to biva kada se previše sniva

TA
Tajnea
23:43 31.03.2010.

Cimer-frei pozdrav!, Kako si? Nešto si preozbiljan u zadnje vrijeme?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije