Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sumnjivi bogataši

Čavlović Smiljanec: Opći je interes objaviti popis poreznih dužnika

'24.02.2012., Zagreb - Raspravom o amandmanima na proracun i glasovanjem o do sada raspravljenim tockama Sabor je nastavio redovitu sjednicu.  Nada Cavlovic Smiljanec, sefica Porezne uprave.  Photo: P
'Patrik Macek/PIXSELL'
08.05.2012.
u 23:10

Izjavu Tedeschija koji nije primio poziv od porezne uprave, komentirala da su svi pred zakonom jednaki te ako bude pozvan da će se morati pojaviti na razgovoru i dati svoje podatke o imovini i dohocima.

Ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec potvrdila je za HRT da je trenutno oko dvije tisuće građana sumnjivo zbog nesrazmjera imovine i primanja, a na pitanje je li istina da su među njima i poduzetnici Ivica Todorić ili Emil Tedeschi odgovorila je da ne zna.

- Ja to kao ravnateljica ne moram znati. Sustav svaki dan pokazuje nove osobe, to može biti bilo koji građanin Republike Hrvatske - kazala je Čavlović Smiljanec. Izjavu Tedeschija koji nije primio poziv od porezne uprave, komentirala da su svi pred zakonom jednaki te ako bude pozvan da će se morati pojaviti na razgovoru i dati svoje podatke o imovini i dohocima.

Objasnila je i da je 1600 zaposlenih u upravi od 1. siječnja ove godine počelo s provjeravanja podataka putem OIB-a, a popis dužnika dok Sabor ne donese zakon, neće biti objavljen.

>>Tedeschi: Rado ću se odazvati, Agrokor: Logična je provjera

- Popis dužnika ćemo objaviti onog trenutka kada bude usvojen zakon u Saboru. Ni u kom slučaju to nije kršenje porezne tajne, naprotiv, u pitanju je opći interes. Porezni obveznici moraju pravovremeno ispunjavati svoje obveze, da bismo mogli servirisati određene javne usluge - istaknula je Čavlović Smiljanec.

Najavila je kako se i razmišlja o oporezivanju deset tisuća neprodanih stanova, no dodala je kako ne može iznositi detalje.

- Od 1. siječnja 2013. zaista mislimo uvesti porez na imovinu, prije svega porez na imovinu koja bi zamijenila komunalnu naknadu. Pogotovo imovina koja nije korištena, iskorištena. Motivacija je upravo ta da se imovina koja se ne koristi stavi u funkciju - zaključila je šefica Porezne uprave. 

Komentara 18

DU
durica
23:25 08.05.2012.

Sad samo valja sačekati i vidjeti koliko su dosljedni - hoćemo li, na primjer, doznati od kuda bogatstvo Nevenki Tuđman ili gospođi Milki Mesić.

OB
-obrisani-
07:43 09.05.2012.

Čavlović Smiljanec: Opći je interes objaviti popis TAJKUNA

TO
Toni50
23:15 08.05.2012.

Nada Čavlović Smiljanec: Porezna uprava istražuje 2000 građana - Hrvata sumnjivaca i niti jednoga seljaka ! Gospoda su na redu da osjete slobodu demokraciju i neovisnost - domovinu izbliza . Ne kao nekada kod komunista koji su sve gledali ii i kontrolirali sve gdje što koliko zašto i nisi bio slobodan kao danas !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije